Antena 3 CNN Actualitate Media Claudiu Săftoiu, validat de Parlament ca preşedinte-director general al TVR

Claudiu Săftoiu, validat de Parlament ca preşedinte-director general al TVR

Claudiu Săftoiu, validat de Parlament ca preşedinte-director general al TVR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iul 2012   •   12:03

Claudiu Săftoiu a fost validat ca preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, de către Parlament, cu 265 de voturi "pentru" şi 5 voturi "împotrivă".

După votul Parlamentului, Claudiu Săftoiu a depus jurământul în faţa plenului. Preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR este numit de Parlament, pe o perioadă de patru ani.

Claudiu Săftoiu, validat marţi în funcţia de preşedinte-director general al TVR, a declarat că Televiziunea Română a ajuns îngenuncheată, iar principala sarcină a lui este redresarea economică a acestei instituţii.

Săftoiu a fost validat marţi de Parlament, după ce Legislativul nu l-a putut numi pe 26 iunie pe Săftoiu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Atunci, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat că lipsesc 20 de parlamentari pentru a fi în cvorum.

Claudiu Săftoiu - propus ca membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune din partea PNL - a fost ales, tot pe 26 iunie, preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR, cu 10 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. În stenogramă, Săftoiu susţinea că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general şi că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.

Pe 12 iunie, Consiliul de Administraţie al TVR, în frunte cu Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. În funcţia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Călin Cristea.

Pe de altă parte, Cristian Hagi Culea este singura persoană care şi-a îndeplinit mandatul de patru ani în fruntea TVR până în prezent, în timp ce restul preşedinţilor - directori generali ai Televiziunii Publice au fost schimbaţi în timpul mandatului lor, după cum a spus Cristian Ţopescu, senator PNL, în 12 iunie, în şedinţa Comisiilor de cultură ale Parlamentului care au respins raportul de activitate al TVR pe anul 2011, care a echivalat cu demiterea lui Alexandru Lăzescu. 

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Română are circa 3.400 de angajaţi.







.

×
Subiecte în articol: claudiu saftoiu validare parlament mandat
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close