Antena 3 CNN Actualitate Media Consiliul Naţional al Audiovizualului, executat silit de Antena 3

Consiliul Naţional al Audiovizualului, executat silit de Antena 3

Consiliul Naţional al Audiovizualului, executat silit de Antena 3
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    21 Feb 2013   •   17:10

Consiliul Naţional al Audiovizualului este executat silit de Antena 3, pentru plata a peste 6.000 de lei. Banii reprezintă cheltuieli de judecată în urma unui proces pierdut definitiv şi irevocabil de CNA cu Antena 3.

Sancţiunea a fost dată în martie 2009 emisiunii "În gura presei", unde a fost prezentat momentul asasinării handbalistului Marian Cozma.

La acea vreme s-a considerat că realizatorul a făcut anumite precizări a căror interpretare ar fi putut duce la instigare la violenţă.

Instanţa a considerat că nu se susţine decizia şi a anulat cu totul amenda. Între 2009 şi 2011, Antena 3 a câştigat 10 procese cu CNA.


Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii "Vorbe Grele",nu este de acord să "acorde clemenţă" marii instituţii.

"Astăzi, după ani de abuzuri repetate, marea instituţie anunţă public că vrea clemenţă şi că va ruga postul de televiziune să nu mai perceapă cheltuielile de judecată(...). Dacă ar fi după mine, pe măsură ce sentinţele câştigate ar deveni executorii, i-aş ţine din blocat de conturi în blocat de conturi şi în executări silite din cele mai barbare", a scris Ciutacu, astăzi, pe blogul său.

"Dacă le-a plăcut să fie politruci abuzivi şi n-au avut discernământ, să pună mână de la mână. Trebuia sa se întâmple şi chestia asta", a adăugat acesta.

În 2010, ca urmare a multiplelor amenzi şi sancţiuni trimise de către Consiliul Naţional al Audiovizualului către posturile tv ale grupului Intact, realizatorii Mircea Badea şi Victor Ciutacu au organizat un miting de protest, considerând acţiunile CNA abuzuri politice menite să intimideze presa.






×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close