Antena 3 CNN Actualitate Media Crin Antonescu: Am propus eliberarea din funcţie a şefului STS, Iulian Fota s-a opus

Crin Antonescu: Am propus eliberarea din funcţie a şefului STS, Iulian Fota s-a opus

Crin Antonescu: Am propus eliberarea din funcţie a şefului STS, Iulian Fota s-a opus
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    19 Iul 2012   •   20:52

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu, joi seară, în cadrul emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", unde a vorbit despre echipamentele instalate de STS la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Potrivit lui Crin Antonescu, instalarea acestor echipamente este în afara legii.

"Din punct de vedere personal, Traian Băsescu poate avea toate telefoanele din lume. Pe mine mă interesează însă să fim în interiorul prevederilor legale(...) Cred că, în toate privinţele, comportamentul meu faţă de Traian Băsescu a fost unul corect(...). După opinia pe care mi-am putut-o forma această instalare este în afara legii", a afirmat Antonescu, joi, la Antena 3.

Preşedintele interimar a menţionat că a propus eliberarea din funcţie a şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, şi toţi membrii CSAT au votat această propunere, dar consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus şi nu s-a putut lua această decizie.

Crin Antonescu a menţionat că Marcel Opriş invocă legislaţia instituţiei preşedintelui.


"Domnul Opriş invocă o legislaţie în care peste tot, că vorbim de Constituţie, că vorbim de legea de organizare a STS, că vorbim de orice alte legi, peste tot se face referire la instituţia preşedintelui. Instituţia preşedintelui suspendat nu există. Nu există în acelaşi timp doi preşedinţi în România", a punctat Antonescu.

Pentru a arăta cum îşi bate joc Băsescu de bunul mers al unei instituţii, preşedintele interimar a spus că 73% din întregul personal al instituţiei prezidenţiale este în concediu.


Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea şefului STS, Marcel Opriş, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea şi funcţionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor şi normelor legale.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că are nevoie de liniile STS instalate la sediul său de campanie pentru a comunica cu SPP despre protecţia sa şi că s-ar bucura dacă l-ar suna şi preşedintele interimar Crin Antonescu să îi ceară opinia în probleme care "ard".

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SUBIECTIV"

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close