Antena 3 CNN Actualitate Media PDL dispune de o reţea de televiziuni, posturi de radio şi ziare locale (VIDEO)

PDL dispune de o reţea de televiziuni, posturi de radio şi ziare locale (VIDEO)

PDL dispune de o reţea de televiziuni, posturi de radio şi ziare locale (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Sep 2010   •   10:12

PDL şi-a construit o adevărată reţea de televiziuni, posturi de radio şi ziare locale prin care îşi asigură promovarea campaniilor proprii, scrie Jurnalul Naţional, în ediţia de vineri. Dezvăluirea vine în contextul în care, săptămâna viitoare, comisiile de apărare vor da avizul pentru Strategia Naţională de Securitate, emisă de CSAT, strategie care a introdus presa la capitolul vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale.

Traian Băsescu a vorbit, în nenumărate rânduri, despre mogulii care îşi folosesc trusturile de presă pentru a manipula opinia publică. Preşedintele nu a făcut, însă, nicio referire la presa care îi este favorabilă şi care este controlată de PDL.

Jurnalul Naţional scrie că mogulii buni se împart în două categorii: mogulii mijlocii, care deţin posturi TV cu acoperire naţională, cum ar fi Bobby Păunescu şi Silviu Prigoană, şi mogulii mici, de provincie, care controlează televiziunile, posturile de radio şi ziarele din diferite judeţe.

Astfel, baronul PDL Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, deţine, în Neamţ, prin intermediul fiicei sale, o televiziune şi un radio. În Mureş, Petru Başa controlează lanţul de radiouri Radio Son. Dâmboviţa TV este controlată de Sorin Toader, fostul şofer al deputatului democrat-liberal Gheorghe Albu, iar Radioteleviziunea Mehedinţi şi postul Radio Severin aparţin soţiei lui Mihai Stănişoara, fost ministru al Apărării.

Valentin Adrian Iliescu, şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul, cu rang de ministru, a preluat, de curând, televiziunea Etalon, din Vâlcea.

Oficial, în judeţul Alba, democrat-liberalii nu deţin nicio instituţie media. Cu toate acestea, multe ziare locale au reuşit să rămână pe piaţă cu ajutorul publicităţii de la Primărie şi Consiliu Judeţean. Mai mult, postul Alba TV a fost achiziţionat, de curând, de Vasile Pop, unul dintre oamenii de casă ai primarului portocaliu, Mircea Hava.

În Gorj, 80% din presa locală este controlată de PDL. Două rude ale lui Ionel Manţog deţin trustul Zonal Media, care are ziarul Pandurul şi postul Gorj TV. În plus, Radio Infinit este controlat tot de Manţog.

Iar situaţia este asemănătoare şi în Braşov şi Mureş. Primarul Braşovului, George Scripcaru, deţine mai multe televiziuni, posturi de radio şi ziare.

În Târgu-Mureş, presa este controlată de apropiaţi ai primarului Dorin Florea şi ai şefilor ai filialei PDL.

La Iaşi, site-ul de ştiri newsiaşi.ro îl are drept director editorial pe Iulian Micu, director al ultimei campanii prezidenţiale a PDL în Iaşi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: media
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close