Antena 3 CNN Actualitate Media Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu şi-au amintit cu lacrimi în ochi tragedia de la Mihăileşti

Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu şi-au amintit cu lacrimi în ochi tragedia de la Mihăileşti

Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu şi-au amintit cu lacrimi în ochi tragedia de la Mihăileşti
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Mai 2011   •   23:26

Emisiunea Sinteza Zilei de marţi seară a adus din nou în prim plan tragedia de la Mihăileşti din 24 mai 2004. Marţi s-au împlinit şapte ani de la tragedia în care şi-au pierdut viaţa 16 persoane dar şi doi colegi ai Antena 1 - Reporterul Elena Popescu, în vârstă de 26 de ani şi cameramanul Ionuţ Barbu, de 25 de ani. Materialul realizat de Observator la acel moment, prezentat de Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu a arătat tragedia trăită de părinţi dar şi de colegi din presă.

 


Invitaţi la emisiune, Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu au vorbit despre momentele trăite acum fix şapte ani. Cei doi jurnalişti au recunoscut că furia a fost printre primele sentimente trăite, din cauza autorităţilor care au căutat să minimalizeze tragedia.

Alessandra Stoicescu şi-a amintit că sentimentele erau amestecate dar că furia a fost cea mai intensă, luând în considerare reacţia autorităţilor. Totodată, jurnalistul şi-a amintit ce spunea mama tânărului: “Îmi amintesc că mi-a rămas în suflet ce mi-a spus mama lui Ionuţ atunci, că era foarte, foarte mândru. Foarte mândru că poate să ajungă primul, că face parte din această echipă. Ei luptau ca să informeze. Au vrut să vadă ce s-a întâmplat şi şi-au pierdut viaţa.”

Lucian Mândruţă a ţinut să puncteze totuşi că Ionuţ Barbu folosea la momentul morţii sale o cameră de amator, cumpărată din bani proprii. “Erau nişte oameni care făceau asta din pasiune, nu neapărat pentru bani. De multă vreme se spune că în presă sunt oameni care aleargă după bani. Asta nu este camera unor oameni bogaţi, este camera unor oameni care vroiau să facă o meserie de care este greu sa nu te îndrăgosteşti.”
 


×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close