Antena 3 CNN Actualitate Media Studiu: Scenele violente din desenele animate pot provoca stop cardiac

Studiu: Scenele violente din desenele animate pot provoca stop cardiac

Studiu: Scenele violente din desenele animate pot provoca stop cardiac
Sursa foto: Foto: fanpop. com
16 Aug 2011   •   11:57

Mare atenţie când vă lăsaţi copilul în faţa televizorului. Se pare că scenele violente din desenele animate sunt periculoase! Provoacă stop cardiac. E descoperirea recentă a cercetătorilor de la facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

Pentru fracţiuni de secundă, cei care se uită la scene foarte violente din desene animate pot suferi un stop cardiac. Aşa spune un un studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Cum au ajuns medicii la această concluzie?

Mai mulţi studenţi cu vârste între 18 şi 25 de ani au fost puşi să urmărească secvenţe din „Happy Tree Friends", desenul animat în care cei trei prieteni fericiţi se bat sau îşi scot intestinele şi ornează pomul de Crăciun cu ele. Dar, şi secvenţe din clasicul „Stan şi Bran" în care aceştia se lovesc în cap cu nişte polonice.

La scenele violente din desenul animat reactia studentilor a fost neasteptata: au înregistrat un scurt stop cardiac, tensiune oscilantă şi respiraţie cu oprire. În schimb, la filmuleţul cu Stan şi Bran au avut o reacţie normală.

Concluzia: violenţa din desenele animate e cât se poate de nocivă. Mai ales pentru copii. Un lucru pe care mulţi îl intuiau, dar care abia acum începe să fie argumentat ştiinţific.

×
Subiecte în articol: desene animate stop cardiac psihologi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close