Antena 3 CNN Actualitate Media Ultima apariţie televizată a lui Adrian Păunescu: Nu era vorba că facem altă lume? Vasul merge în derivă

Ultima apariţie televizată a lui Adrian Păunescu: Nu era vorba că facem altă lume? Vasul merge în derivă

Ultima apariţie televizată a lui Adrian Păunescu: Nu era vorba că facem altă lume? Vasul merge în derivă
Sursa foto: Foto: Video News
05 Noi 2010   •   11:35

Ultima apariţie televizată a lui Adrian Păunescu a fost în luna iulie, la emisiunea "Vorbe Grele", moderată de Victor Ciutacu şi difuzată atunci la Antena2. Poetul mărturisea că nu se simte bine şi comenta situaţia politică actuală din România.

"Domnule, eu mă simt foarte rău de o perioadă încoace. Rău", spune atunci Adrian Păunescu.

Poetul susţinea că starea sa fizică se datorează şi situaţiei grele pe care sunt obligaţi românii să o suporte.

"Ce spun oamenii, ce dezastre îi aşteapta şi ce dezastre suportă şi ce lipsă de perspectivă au, mă deprimă, mă duc în ultimul hal de sănătate", spunea poetul.

Tot în emisiunea de atunci, Adrian Păunescu şi-a exprimat dezamăgirea pentru modul în care a evoluat societatea românească după Revoluţie.

"De ce s-a mai făcut ce s-a făcut în ultimii 20 de ani? De ce s-a făcut 22 decembrie? Nu era vorba că facem altă lume? Nu era vorba că facem o lume a competiţiei valorilor, în care fiecare să-şi găsească locul, nu era vorba de decenţă? (...) Noi nu ştim în ce direcţie ne îndreptăm. Unde merge România? Este derivă. Vasul merge în derivă. Căpitanul este ori obosit ori e într-un chef, dar vasul merge în derivă", mai spunea scriitorul.

Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri, 5 noiembrie, în urma unor probleme cardiace, renale şi hepatice. Poetul avea 67 de ani.

Ultima apariţie televizată a lui Adrian Păunescu



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close