Antena 3 CNN Life ”Bronzul” pe care nu-l vrea nimeni! Ce să nu faci niciodată după ce te-ai ars la soare. E cea mai mare greșeală

”Bronzul” pe care nu-l vrea nimeni! Ce să nu faci niciodată după ce te-ai ars la soare. E cea mai mare greșeală

Vara, la plajă, uităm să ne protejăm pielea și putem suferi arsuri solare. Dacă v-ați ars la soare, daunele sunt deja făcute însă e important să evitați aceste greșeli care fac și mai mult rău.

”Bronzul” pe care nu-l vrea nimeni! Ce să nu faci niciodată după ce te-ai ars la soare. E cea mai mare greșeală
Sursa foto: Pexels.com
10 Iul 2020   •   12:35

E foarte important să vă lăsați pielea să respire. „Purtarea de haine strâmte pe pielea arsă de soare este absolut interzis, pentru că inflamația se instalează”, spune Shereene Idriss, MD, dermatolog la Union Square Laser Dermatologie din New York, NY. ”Corpul tău încearcă să răspundă la traumatisme prin creșterea fluxului de sânge în zonă pentru a ajuta la vindecare. Acest lucru duce la roșeață, căldură și inflamație în zonă”. 

Purtarea hainelor strânse poate duce la umflarea arsurilor. Veți face bășici pe piele!

Aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și este bun pentru pielea ta după ce ai ars-o la soare. De fapt, aloe vera are o mulțime de utilizări despre care poate nici nu știți. Evitați produsele care conțin benzocaină sau lidocaină, deoarece pot irita pielea și mai mult, conform Academiei Americane de Dermatologie.

Luați antiinflamatoare imediat ce observați arsura!

Răspunsul corpului tău la arsuri solare este inflamația și este important să iei ceva pentru a reduce inflamația în momentul în care vezi semne de arsuri solare. Arsurile solare durează în general aproximativ 4-6 ore pentru a se dezvolta. Cu toate acestea, dacă așteptați atât de mult, medicamentele nu vor fi la fel de eficiente. Academia Americană de Dermatologie spune că este importantă tratarea imediată a arsurilor solare, adăugând că administrarea de ibuprofen sau aspirină este o modalitate de a ajuta procesul de vindecare.

Amintiți-vă întotdeauna să vă hidratați!

„Arsurile fac mai mult corpului tău decât durere. De fapt, toate arsurile atrag lichidul către piele și departe de restul corpului ”, spune Keith LeBlanc, Jr., MD, medic dermatolog și fondator al The Skin Surgery Center. „Așadar, asigurați-vă că beți apă în plus, suc și băuturi sportive pentru câteva zile și fiți atenți la orice semne de deshidratare”, spune el, potrivit thehealthy.com.

Nu cojiți niciodată pielea!

„Lasă pielea înflorată să cadă natural”, spune dr. LeBlanc. ”Și mai bine, hidratați-vă generos pielea. Acest lucru va îmbunătăți aspectul arsurilor solare și va ajuta pielea să se exfolieze în mod natural și uniform”.

Foto: Pixabay.com

Ai bășici de la arsurile solare? Este interzis să le spargi!

Stratul de dedesubt nu este refăcut, se va înroși, te va ustura și riști să se inflameze. Aplică în continuare creme hidratante. Acește bășici au un scop foarte important în protejarea plăgii. Dacă o bășică doare rău, aplicați aloe vera. Rezistați îndemnului de a le sparge! Produsele exfoliante sau cele care conțin acid glicolic, retinoizi sau acid salicilic sunt extrem de dăunătoare pentru piele, mai ales atunci când se află într-o stare degradată. După ce pielea  s-a vindecat complet, așteptați aproximativ trei zile înainte de a utiliza oricare dintre aceste produse.

Nu folosiți creme pe bază de alcool!

Când aplici cremă pe piele, asigură-te că nu este pe bază de alcool. ”Se știe că alcoolul elimină uleiurile naturale din pielea noastră”, spune dr. Idriss. „Când este aplicat peste o arsură vindecătoare, alcoolul va reduce capacitatea pielii de a se vindeca singură.”

 

×
Subiecte în articol: arsuri solare Soare bronz
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close