Antena 3 CNN Life Știinţă Ce au găsit în această PEŞTERĂ din Liban după topirea zăpezii. Imaginile sunt incredibile

Ce au găsit în această PEŞTERĂ din Liban după topirea zăpezii. Imaginile sunt incredibile

Ce au găsit în această PEŞTERĂ din Liban după topirea zăpezii. Imaginile sunt incredibile
de O.P.    |    14 Sep 2014   •   17:02

Aceste imagini, deşi par desprinse din filmele fantastice, sunt cât se poate de reale. Peştera Baatara sau Peştera Trei Poduri se găseşte în Tannourine, Liban şi s-a format prin eroziunea pietrelor calcaroase, de-a lungul a milioane de ani.

Însă primăvara, după topirea zăpezilor abundente, în Peştera Baatara se întâmplă un lucru de-a dreptul spectaculos: peştera devine totodată şi o superbă cascadă, apa scugându-se de pe versanţi, în interiorul peşterii.



"După o drumeţie de câteva ore am ajuns la Peştera Trei Poduri. Noi o mai văzusem în timpul verii, spectaculoasă, impunătoare şi unică în lume. Însă acum, când am văzut cascada care s-a format am rămas uimiţi. Cercetători care au analizat fenomenul în anul 1988 spun că au găsit în adâncurile peşterii oase de dinozauri, iar formaţiunea Trei Poduri s-a produs în Jurasic. Este un peisaj care îţi taie respiraţia", a declarat  unul din turiştii care a ajuns la peşteră.



Oricum, autorităţile din Liban îi sfătuiesc pe turişti să nu se apropie foarte mult de marginea peşterii pentru că suprafaţa calcaroasă este foarte alunecoasă, iar podurile de piatră ale peşterii sunt şubrezite.
 

×
Subiecte în articol: turism
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close