Antena 3 CNN Life Știinţă Specialiştii DEZMINT informaţiile care spun că Pământul va cădea trei zile în BEZNĂ totală

Specialiştii DEZMINT informaţiile care spun că Pământul va cădea trei zile în BEZNĂ totală

Specialiştii DEZMINT informaţiile care spun că Pământul va cădea trei zile în BEZNĂ totală
28 Oct 2014   •   16:58

Pe internet circulă de câteva zile un avertisment prin care se speculează că NASA "a confirmat" că în zilele de 21, 22 şi 23 decembrie 2014, planeta noastră va rămâne într-o beznă totală din cauza celei mai mari erupţii solare din ultima jumătate de secol.
Această "informaţie" care se transmite pe reţelele sociale şi se ia serios în considerare pe mai multe blog-uri de aşa zişi specialişti, de fapt este scoasă din contextul declaraţiei iniţiale, pe care acum doi ani a făcut-o Agenţia Spaţială Americană.

Adepţii teoriilor conspiraţioniste vor fi profund dezamăgiţi când vor afla că de fapt, nu există nicio urmă a acestui eveniment pe site-ul NASA.

Susţinătorii acestui cataclism apocaliptic anunţă o "furtună solară puternică", care va face ca Terra să rămână peste două luni fără lumina soarelui şi că aceast întuneric va fi însoţită de o furtună violentă, care va măcina Pământul.

Conform publicaţiei recunoscută internaţional Nature, furtunile solare pot fi prezise doar cu cel mult 24 de ore mai devreme.
Tahar Amari, savant al Centrului Naţional Francez pentru Cercetare Ştiinţifică (CNRS), susţine că este imposibil de prezis o furtună solară cu două luni mai devreme. Vestea înspăimântătoare a fost dezminţită recent şi de site-ul hoaxbuster.com care este specializat în descoperire ştirilor nefondate de pe Internet.

×
Subiecte în articol: NASA intuneric furtuna solara
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close