Antena 3 CNN Life Unii oameni sunt vampiri energetici. Cât de periculoși sunt și cum îi recunoști

Unii oameni sunt vampiri energetici. Cât de periculoși sunt și cum îi recunoști

Unii oameni sunt vampiri energetici. Cât de periculoși sunt și cum îi recunoști
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Aug 2016   •   08:33

Mulţi dintre noi şi-au făcut un obicei deloc sănătos în a se descărca de probleme în faţa altor persoane, în dorinţa de a primi înţelegere. Nimănui nu-i plac însă „vampirii energetici“, persoane care văd întotdeuna jumătatea goală a paharului. Ei sunt izolaţi, de regulă, de grupul social sau comunitatea din care fac parte, iar în timp ajung să se îmbolnăvească din cauza acestui mod de gândire, scrie Adevărul.

O persoană care îşi plânge de milă şi-a dezvoltat o stare psihologică a unei persoane care are nevoie de ceva. Poate să fie vorba de atenţie, afecţiune sau bani.

”Având un gând, creezi o stare. Având o stare, creezi o atitudine, o emoţie şi chiar ajungi să materializezi ceva anume. Devine practic un obicei”, explică psihologul Stelian Chivu.

O persoană care îşi plânge de milă are ceea ce psihologii numesc o frecvenţă vibratorie joasă. Un astfel de individ se focusează mai mult pe ceea ce nu are, decât pe ceea ce are. Prin urmare, caută diverse căi şi modalităţi de a dobândi ceea ce nu are.

De aceea, astfel de persoane se mai numesc şi vampiri energetici. Această vampirizare se poate manifesta la nivelul gândurilor, în sensul că respectivul vrea să îl asculţi doar pe el.

Există, de asemenea, o vampirizare emoţională, când persoana în cauză spune ”eu nu am aia, aş avea nevoie de aia”, şi o vampirizare fizică, când individul apelează constant la ajutorul altcuiva, deşi se poate descurca şi singur.

Mai mult, pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close