Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM în România! 18 județe sunt vizate de codul galben de vânt puternic

Avertizare meteo ANM în România! 18 județe sunt vizate de codul galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea, în România.

Avertizare meteo ANM în România! 18 județe sunt vizate de codul galben de vânt puternic
Sursa foto: ANM
de Mia Lungu    |    10 Feb 2024   •   10:27

România este vizată de o avertizare meteo cod galben de vânt puternic, valabilă de sâmbătă, de la ora 18:00, până duminică la ora 8:00.

Potrivit ANM, sunt vizate, integral sau parțial, județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curburã.

Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depãşi 90...100 km/h.

Începând de duminică, de la ora 8:00, o altă avertizare meteo cod galben de vânt puternic va intra în vigoare, până duminică la ora 22:00.

Pe lângă județe vizate de prima avertizare, cea de-a doua cuprinde și Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h.      

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în restul țării. În noaptea de duminică spre luni (11/12 februarie), vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-estul teritoriului.

Prognoza specială pentru București, 10-11 februarie 2023

În București, de sâmbătă, de la ora 18:00, până duminică la ora 08:00, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6...9 grade.

Începând de duminică, de la ora 8:00, până duminică la ora 22:00, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare (viteze de 35...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close