Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță ninsori puternice și ger în toată țara | Episod sever de iarnă în România!

Elena Mateescu anunță ninsori puternice și ger în toată țara | Episod sever de iarnă în România!

România se pregătește pentru cel mai puternic episod de iarnă din acest an.

de Laura Dinu    |    19 Ian 2024   •   14:00

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, cum va fi vremea și la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare

”Ne aflăm sub incidența unei informări meteorologice, valabile până mâine după-amiază, la ora 17:00, când vorbim de precipitații în toate regiunile. În Muntenia și în zona Carpaților Orientali acestea vor putea fi moderate cantitativ și vorbim de cantități de 10-15 l/mp, izolat peste 20 l/mp, ploi care se vor transforma în ninsori începând din această după amiază, în special în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, dar și în restul țării, cu strat de zăpadă.Mâine va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. 

Trebuie să consemnăm și intensificările de vânt, pentru că nu numai în zona montană înaltă vom consemna intensificări susținute, cu viteze mai mari de 60-80 km/h, ci și în zonele mai joase de relief. Vorbim de viteze la cote de 40-50 de km/h, în aceste condiții ninsoarea fiind viscolită și vizibilitatea scăzută”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

”Regimul termic va fi în scădere. La această oră deja consemnăm în partea de vest, nord, nord-vest a teritoriului valori de 0 grade Celsius. Doar în sud-est mai consemnăm valori de 14...15 grade Celsius.

De mâine se va răci însă în toată țara, și chiar și în zona de sud și sud-est, unde valorile de temperaturi la nivelul maximelor vor fi preponderent negative, iar la nivelul minimelor deja vom avea minime foarte coborâte, mai ales în depresiuni, sub -15...-16 grade, până la -2 grade pe litoral.

Și în capitală ne așteptăm la valori maxime de doar 1...2 grade, diferențe foarte mari de temperaturi, minime în coborâre, de la o zi la alta, la acest sfârșit de săptămână.

Pe parcursul serilor și dimineților, vorbim de valori de -8...-10 grade Celsius și un strat de zăpadă care, la încheierea acestui episod, este posibil să măsoare în medie 10-15 cm”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ninsori ger iarnă
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close