Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile în România! Temperaturile scad brusc

Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile în România! Temperaturile scad brusc

Vremea se schimbă drastic în România. Meteorologii anunță frig, ploi și chiar ninsori în mai multe zone ale țării.

de Laura Dinu    |    16 Apr 2024   •   14:32

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii in perioada următoare. 

”De mâine, la altitudini mai mari de 1500 m, este posibil să vorbim de precipitații care se pot transforma în lapoviță și ninsoare, având în vedere tiparul de vreme și schimbarea condițiilor meteorologice de la acest episod de vreme foarte călduroasă la un episod care va aduce temperaturi scăzute în următoarele zile, în mod deosebit în jumătatea nordică a țării”, a explicat directorul ANM.

”Este vorba despre o informare meteorologică ce intră în vigoare la ora 14:00, și rămâne valabilă până joi seara, la ora 20:00.

Aceasta vizează schimbarea vremii și în special perioadele de instabilitate atmosferică deosebit de accentuate, la început în partea de vest și centru a țării, de mâine și în sud și în sud-est. 

Vorbim de cantități de apă de 15-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp, intensificări ale vântului cu viteză la rafală de 45-50 km/h, iar pe creste 70 km/h.

De la ora 15:00, până mâine la ora 15:00, vorbim de atenționarea meteorologică de cod galben ce vizează zona Banatului, sudul Crișanei, Transilvania dar și zona de munte, pentru că valorile cantităților de precipitații vor depăși 20-25 l/mp, izolat peste 40 l/mp. Aversele vor avea caracter torențial”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close