Antena 3 CNN Meteo Hărţile care arată cât de repede înaintează praful saharian | Directorul ANM anunţă valorile lunii aprilie

Hărţile care arată cât de repede înaintează praful saharian | Directorul ANM anunţă valorile lunii aprilie

Florinela Georgescu, director ANM, anunţă evoluţia prafului saharian în România dar şi valorile deosebite ale lunii aprilie.

Hărţile care arată cât de repede înaintează praful saharian | Directorul ANM anunţă valorile lunii aprilie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   21:05

"Praful saharian este deja prezent la altitudini mai mari. Zilele următoare, îi vom simți prezența și mai jos.

Praful saharian se va depune vizibil în vestul și centrul teritoriului. Totuși, noi ne aflăm departe de sursă. Până va ajunge la noi, își va lăsa mult din concentrație, pentru că ploile pe care le așteptăm vor mai curăța aerul.

Ziua de 1 aprilie va înregistra multe temperaturi de peste 28 de grade, în majoritatea regiunilor țării. S-ar putea chiar să depășim, în unele zone, 31 de grade", a declarat Florinela Georgescu, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Directorul departamentului de Meteorologie Aplicată din cadrul ANM atrage atenția asupra faptului că, de mâine seară, trebuie să ne așteptăm la ploi și la temperaturi scăzute.

În GALERIA FOTO puteți vedea hărțile care arată cum va fi vremea în luna aprilie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Masa de aer rece va mătura cel puțin jumătatea de vest a țării. Vor fi averse, descărcări electrice, poate și cantități mai importante de apă. La munte, în zonele înalte, este posibil să apară lapoviță și ninsoare.

De asemenea, temperaturile se vor situa între 12 și 20 de grade, mai ales în jumătatea de vest a țării", a mai spus Florinela Georgescu.

Prognoza meteo 1 - 8 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo 8 - 15 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 15 - 22 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 22 - 29 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

×
Subiecte în articol: cum va fi vremea aprilie praf saharian
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close