Antena 3 CNN Meteo Ciclonul care a devastat vestul Europei ajunge în România. Zonele în care temperaturile scad cu peste 20 de grade

Ciclonul care a devastat vestul Europei ajunge în România. Zonele în care temperaturile scad cu peste 20 de grade

Ciclonul care a devastat ţările din vestul Europei se îndreaptă acum spre România. Dacă în acest weekend avem o vreme nefiresc de caldă pentru această perioadă, de luni temperaturile scad cu peste 20 de grade. Unde va fi cel mai rău ne spune Mihai Timu, meteorolog ANM.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2024   •   10:28

Ciclonul care a devastat țările din vestul Europei se apropie de Romania. duminică, masa de aer rece de origine polară va fi semnificativă în special pentru zona Moldovei, acolo unde maximele nu vor mai depăși minus -1, -2°C cele mai coborâte în nordul acestei regiuni, în timp ce în sudul, sud-estul țării vor mai fi posibile valori de peste 10°C.

Luni, 8 ianuarie, răcirea va fi de interes pe întreg teritoriul țării, pentru că la nivelul maximelor vorbim de valori negative, iar la nivelul minimelor minime foarte coborâte de -10 -15° nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, dar și în zonele mai joase din zonele centrale și nordice ale țării, în timp ce în sud și sud-est orbim de temperaturi negative spre -5, -6°C.

În același timp, răcirea vine la pachet și cu posibilitatea ca precipitațiile, la început sub formă de ploaie, să se transforme treptat în ninsori mai abundente în zona montană, acolo unde și intensificările de vânt vor fi susținute și vom vorbi de viscol.

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close