Antena 3 CNN Meteo Vreme schimbătoare de 1 Mai, în noaptea de Înviere şi de Paşte. Florinela Georgescu, ANM: "E mai neobișnuit"

Vreme schimbătoare de 1 Mai, în noaptea de Înviere şi de Paşte. Florinela Georgescu, ANM: "E mai neobișnuit"

Meteorologii au prezentat prognoza ANM actualizată pentru 1 mai, noaptea de Înviere şi Paşte. 

de Mădălina Ignat    |    29 Apr 2024   •   13:05

Temperaturile vor continua să crească în zilele următoare, vremea va fi una schimbătoare, iar de 1 mai şi de Paşte românii se vor bucura de vreme bună.

Exista însă şi posibilitatea unor averse în mai multe regiuni ale ţării.

"Este adevărat că vom avea temperaturi ridicate pe toată durata acestei săptămâni, mai ridicate decât normalul perioadei. Acum, normal înseamnă cam între 15 și 22 de grade, iar noi aşteptăm maxime zilele următoare între 18 și 26 de grade Celsius. 

Cele mai ridicate temperaturi le așteptăm pe partea de vest și de nord-vest a teritoriului, mai neobișnuit, pentru că de regulă cel mai cald este în sudul țării.

De data aceasta însă vorbim de regiunile sudice care vor avea și perioade cu un cer mai înnorat, posibil averse mâine-poimâine, dar nu pe are extinse și nu importante cantitativ. 

A doua parte a săptămânii, însă, vine cu o vreme mai schimbătoare, deocamdată cu un grad destul de mare de incertitudine în privința localizării și extinderii ariei ploilor.

Cel mai probabil este că de joi încolo vor fi ploi cam prin toate regiunile țării, nu în același timp, și le apreciem pe toate a fi totuși de scurtă durată, pentru că temperaturile sunt ca de început de vară și atunci cel mai probabil vor fi averse, deci ploi de scurtă durată.

Noaptea de Înviere se anunță una bună, cu o vreme în general frumoasă, foarte puține condiții de ploaie, temperaturi și ele ridicate pentru această perioadă, însemnând minime undeva între 4 și 11 grade.

În ziua de Paște este posibil să apară aversele în special în zonele de deal și de munte, în regiunile centrale, dar și în cele sudice și estice, ploi pe care acum le estimăm în general slabe cantitativ.

Aș spune că totuși suntem cu o vreme cu un aspect până la urmă normal de primăvară, cu aceste schimbări pe durate scurte de timp și cu temperaturile ridicate.

Pentru că avem aceste schimbări foarte rapide, vor fi și unele intensificări ale vântului, așa cum este și ziua de astăzi, cu un pic de vânt, dar o vedem cu un aspect plăcut", a spus Florinela Georgescu, director de prognoză în ANM, luni, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close