Antena 3 CNN Politică Preşedinţie: CSAT nu a luat nicio decizie în privinţa privatizării CFR Marfă

Preşedinţie: CSAT nu a luat nicio decizie în privinţa privatizării CFR Marfă

Preşedinţie: CSAT nu a luat nicio decizie în privinţa privatizării CFR Marfă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Aug 2013   •   14:11
Update 14.11 - CSAT nu a ajuns la un consens, în urma şedinţei de astăzi, pe tema privatizării CFR Marfă, se arată într-un comunicat al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Astfel, informaţia furnizată pe surse a fost confirmată oficial.


GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Preşedintele şi premierul au o dispută privind privatizarea CFR Marfă, Traian Băsescu cerând ca Victor Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT.

Guvernul a aprobat contractul cu GFR, în 24 iulie, susţinând însă că tranzacţia trebuie aprobată de CSAT. Preşedinţia a comunicat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei.

Potrivit Executivului, neformularea unei poziţii a CSAT în cazul contractului se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close