Antena 3 CNN Politică Angela Merkel şi Traian Băsescu vor avea o întâlnire între patru ochi. Care va fi subiectul întrevederii?

Angela Merkel şi Traian Băsescu vor avea o întâlnire între patru ochi. Care va fi subiectul întrevederii?

Angela Merkel şi Traian Băsescu vor avea o întâlnire între patru ochi. Care va fi subiectul întrevederii?
17 Oct 2012   •   17:47

Cancelarul german Angela Merkel va avea o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, în marja Congresului PPE de la Palatul Parlamentului, au confirmat  surse oficiale, scrie Mediafax.
   
Merkel se va afla miercuri seară la Bucureşti pentru participarea la Congresul PPE pentru aproximativ patru ore, primind nu mai puţin de nouă solicitări de întrevederi din partea şefilor de guverne PPE prezenţi la reuniune, însă a fost acceptată numai cea cu preşedintele Traian Băsescu şi cu Evghenia Timoşenko, fiica fostului premier ucrainean.
   
Vizita cancelarului Merkel la Bucureşti va dura atât de puţin având în vedere pregătirile pentru Consiliul European care va avea loc joi şi vineri la Bruxelles.
   
Avionul acesteia a sosit pe Aeroportul Henri Coandă în jurul orei 17.00, iar imediat după sosirea acesteia la Palatul Parlamentului este programată întrevederea cu Băsescu.
   
Merkel a fost întâmpinată la sosirea la Palatul Parlamentului de preşedinţii PDL şi UDMR, Vasile Blaga şi Kelemen Hunor, precum şi de liderul PPE, Wilfried Martens, iar întrevederea cu Băsescu va avea loc la încheierea susţinerii sesiunii de discursuri.
   
Preşedintele Traian Băsescu va susţine discursul său în jurul orei 19.00. Băsescu şi Merkel vor participa şi la dineul şefilor de state şi de guverne, care va avea loc la Palatul Parlamentului după ora 19.30.
   
Decolarea avionului lui Merkel de la Aeroportul Henri Coandă este programată în jurul orei 21.00.
   
De asemenea, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a renunţat să  vină la Congresul PPE, având în vedere pregătirile pentru Consiliul European de joi şi vineri, deşi sosirea acestuia fusese anunţată iniţial de către organizatori.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close