Antena 3 CNN Politică Băsescu a cerut din nou, Guvernului şi Parlamentului, să nu introducă taxa suplimentară la combustibil

Băsescu a cerut din nou, Guvernului şi Parlamentului, să nu introducă taxa suplimentară la combustibil

Băsescu a cerut din nou, Guvernului şi Parlamentului, să nu introducă taxa suplimentară la combustibil
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    11 Mar 2014   •   20:47

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un nou apel, marţi, la Guvern şi Parlament, să nu introducă taxa suplimentară la combustibil, pe motiv că ea nu este necesară.

 
"Fac un apel la Guvern şi la Parlament, să nu se introducă această taxă suplimentară, care va scumpi preţurile de consum. Degeaba avem creştere de 3,5% anul trecut, dacă preţurile vor creşte", a spus preşedintele Traian Băsescu, marţi, la Palatul Cotroceni.
 
Şeful statului susţine că introducerea acestei măsuri, care se are în vedere de la 1 aprilie, nu este necesară.
 
"Ea nu este necesară, având în vedere că în bugetul de stat sunt ascunşi destui bani pentru a se putea acoperi această taxă. Singurul loc unde nu sunt ascunşi sunt la Ministerul Dezvoltării, unde e o creştere explozivă, pentru alocările la baronii locali", a declarat preşedintele.

Premierul Victor Ponta spune, pe 4 februarie, că acciza de 7 eurocenţi va fi introdusă din aprilie la benzină şi motorină, iar preşedintele Traian Băsescu va semna documentele pentru ca acordul cu FMI să redevină operaţional, deoarece memorandumul nu va include această măsură.

Traian Băsescu a anunţat, pe 2 decembrie 2013, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close