Antena 3 CNN Politică Băsescu cere procurorilor să stea departe de lupta politică

Băsescu cere procurorilor să stea departe de lupta politică

Băsescu cere procurorilor să stea departe de lupta politică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Sep 2015   •   18:02

Traian Băsescu a fost astăzi la PMP, unde a vorbit şi despre dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, spunând că toate dosarele lui sunt făcute la plângerea unor politicieni şi le-a cerut procurorilor să nu se implice în lupta politică.

 
"Şi împotriva noii încadrări voi avea puncte de vedere (...) S-au făcut nişte paşi în înţelegerea lucrurilor. Ce constat, însă, este că această plângere, ca şi plângerea pe Mihăileanu şi pe terenul din Potcoavei sunt toate făcute de oameni politici. Aici, pe conflictul cu doamna Firea, sunt 148 de parlamentari PSD şi PNL care au făcut plângerea alături de doamna Firea. Eu am avut reacţie politică şi nu ştiu dacă cel mai fericit lucru este că Parchetele să se implice în disputele politice. 
 
Ceea ce eu am spus, relativizând, este infinit mai puţin important decât ameninţările provocate chiar de preşedintele PSD, chiar de doamna Firea, ca purtător de cuvânt, în adunări publice, în care se striga , aşa cum se strigă şi astăzi.(...) Îmi doresc foarte mult ca, dacă un astfel de dosar ajunge în instanţă, judecătorul să vadă că am făcut toate diligenţele încă din faza de urmărire penală să mă apăr, să demonstrez că nu mi se poate imputa ceea ce mi se impută.(...) Nu rămân un indiferent, nu sunt un insensibil, nu consider că nu am niciun fel de problemă. Am o problemă cu avalanşa de dosare care parcă vor să spună să stau liniştit, să nu revin în viaţa politică. Visul oricărui pesedist şi penelist, probabil", a spus fostul preşedinte Traian Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, miercuri, la ieşirea de la Parchetul instenţei supreme, că i-a fost schimbată încadrarea juridică din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la un an.
 
Declaraţia lui Traian Băsescu a fost comentată miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close