Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu declanşez acum referendum pe Roşia Montană. De acum sunt neutru pe subiect

Băsescu: Nu declanşez acum referendum pe Roşia Montană. De acum sunt neutru pe subiect

Băsescu: Nu declanşez acum referendum pe Roşia Montană. De acum sunt neutru pe subiect
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Sep 2013   •   20:49
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că nu declanşează acum referendum naţional privind Roşia Montană, considerând că o dezbatere parlamentară ar fi utilă şi a precizat că, din acest moment, va fi "neutru" în legătură cu acest subiect pentru ca, la nevoie, să poată fi un mediator credibil.
 
Şeful statului a spus, marţi, că i-a trimis un răspuns preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la scrisoarea acestuia în privinţa organizării unui eventual referendum privind Roşia Montană.
 
Traian Băsescu a vorbit şi despre eventualitatea în care ar organiza referendum.
 
"Nu declaşez acum un proiect de referendum naţional care nu s-ar putea face decât la anul, cu alegerile. N-aş promulga legea înainte de organizarea unui referendum. (...) Consider că dezbaterea în Parlament este cel mai potrivit lucru", a spus Traian Băsescu.
 
Preşedintele a mai spus că, deşi a fost unul dintre susţinătorii exploatării resurselor de la Roşia Montană, din acest moment, poziţiile sale pe acest subiect vor fi "neutre", pentru ca, la nevoie, să poată fi credibil ca mediator.
 
"Mi s-a părut marcant că Zgonea este interesat de acest subiect, deci partidele aflate la putere sunt în dezacord", a conchis Băsescu.
 
Citeşte şi Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Băsescu pe subiectul Roşia Montană

Proiectul Roşia Montană aruncă în aer colaborarea instituţională dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu. Preşedintele şi premierul şi-au aruncat vorbe grele unul altuia, în public, acuzându-se reciproc că ar fi primit bani pentru susţinerea exploatării aurului de la Roşia Montană. 
 
Traian Băsescu s-a supărat că Victor Ponta vrea aprobarea Parlamentului pentru proiectul Roşia Montană şi ameninţă cu un referendum pe această temă. Referendum cu care, de altfel, premierul spune că este de acord.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana valeriu zgonea
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close