Antena 3 CNN Politică Băsescu sunat de Biden, în timp ce Ponta era în SUA. Ponta: Mă bucur, citisem că Biden vorbeşte doar cu mine şi Obama cu Băsescu

Băsescu sunat de Biden, în timp ce Ponta era în SUA. Ponta: Mă bucur, citisem că Biden vorbeşte doar cu mine şi Obama cu Băsescu

Băsescu sunat de Biden, în timp ce Ponta era în SUA. Ponta: Mă bucur, citisem că Biden vorbeşte doar cu mine şi Obama cu Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Oct 2013   •   13:55
Premierul Victor Ponta s-a declarat bucuros de faptul că preşedintele Traian Băsescu a vorbit la telefon cu vicepreşedintele american Joe Biden, la solicitarea acestuia din urmă, chiar în timp ce şeful Guvernului nostru se afla în vizită în Statele Unite.

Ponta a spus că se bucură de acest lucru, având în vedere că el citise că şeful statului vorbeşte direct cu preşedintele Barack Obama, şi el cu vicepreşedintele american, însă se vede că Biden "este bun" şi pentru Băsescu.
 
"Mă bucur că şi preşedintele a vorbit la telefon cu vicepreşedintele Biden. Citisem, marţi, că vicepreşedintele Biden stă de vorbă doar cu mine, în timp ce preşedintele ţării vorbeşte direct cu preşedintele Obama. Înţeleg că, totuşi, vicepreşedintele Statelor Unite e bun şi pentru preşedinte şi sunt convins că, de marţi, în ziarele din ţară a fost reevaluat vicepreşedintele Biden şi e, totuşi, o personalitate importantă. Am văzut că fusese criticat că de ce s-a întâlnit cu mine", a spus Ponta, vineri, la şedinţa de guvern.
 
Preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, au avut o conversaţie telefonică, la cererea oficialului american, despre subiecte vizând relaţiile bilaterale, baza de la Deveselu, criza din Siria, UE, prespectivele economice ale României şi investiţiile americane în ţara noastră.
 
În perioada 21-23 octombrie, premierul Victor Ponta s-a aflat în vizită oficială la Washington, fiind primit de vicepreşedintele SUA pentru o discuţie al cărei principal subiect a fost Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări.
 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Joe Biden Barack Obama
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close