Antena 3 CNN Politică Băsescu va desemna noul premier la anul. Preşedintele va convoca Parlamentul după 20 de zile de la alegeri

Băsescu va desemna noul premier la anul. Preşedintele va convoca Parlamentul după 20 de zile de la alegeri

Băsescu va desemna noul premier la anul. Preşedintele va convoca Parlamentul după 20 de zile de la alegeri
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Dec 2012   •   17:51

Preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul peste 20 de zile de la alegeri şi abia pe urmă va începe negocierile cu partidele pentru desemnarea premierului, au informat consilierii de la Cotroceni, duminică, Uniunea Europeană, potrivit DC News.

După convocarea Parlamentului, care va avea loc la 20 de zile de la alegeri (aşa cum spune Constituţia), adică între Crăciun şi Anul Nou, şeful statului va chema partidele la negocieri pentru a desemnarea candidatului de prim-ministru.

Informaţia a apărut în contextul în care Irlanda va deţine, de la 1 ianuarie, pentru şase luni, preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

De asemenea, Bruxellesul a mai fost informat, prin ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, că va dura până când va fi desemnat noul premier.

În timpul campaniei electorale, preşedintele Traian Băsescu nu s-a arătat încântat să-l desemneze pe actualul premier Victor Ponta pentru un nou mandat.




×
Subiecte în articol: premier alegeri parlamentare Victor Ponta
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close