Antena 3 CNN Politică Băsescu: Vreau un raport al Guvernului în CSAT despre ce s-a întâmplat pe 24 septembrie (VIDEO)

Băsescu: Vreau un raport al Guvernului în CSAT despre ce s-a întâmplat pe 24 septembrie (VIDEO)

Băsescu: Vreau un raport al Guvernului în CSAT despre ce s-a întâmplat pe 24 septembrie (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Sep 2010   •   20:14

Preşedintele Traian Băsescu, a mers, luni seară, la sediul Ministerului de Interne, unde a participat la predarea "ştafetei" între Vasile Blaga şi Traian Igaş. După declaraţiile celor doi, şeful statului a vorbit pe larg despre protestul poliţiştilor, respectiv despre ultimele evenimente petrecute în Ministerul de Interne.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că a vorbit serios atunci când a cerut Guvernului un raport referitor la manifestaţia poliţiştilor şi că aşteaptă ca acesta să-i fie prezentat în şedinţa CSAT.

"Apreciez ca un gest important de asumare politică demisia ministrului Blaga, dar nu aveţi nicio scuză şi nicio scăpare în a-mi prezenta în CSAT un raport asupra evenimentelor din 24 septembrie", a declarat Traian Băsescu.

Şedinţa CSAT a fost convocată pentru joi, 30 septembrie. Pe ordinea de zi, anunţată într-un comunicat de presă, nu figurează, însă, prezentarea unui astfel de raport.

Şeful statului a precizat că îşi va menţine decizia de a renunţa la serviciile Poliţiei până când i se va prezenta raportul respectiv.

Prea multe revendicări politice

În discursul susţinut la sediul MAI, Traian Băsescu a precizat că demisia lui Blaga substituie gesturile pe care trebuiau să le facă cei responsabili de evenimentele de vineri. Şeful statului susţine că este inacceptabil ca o manifestaţie legitimă a poliţiştilor să ajungă un marş ilegal, făcut de cei care trebuie să apere legea.

Al doilea lucru care l-a deranjat pe preşedinte constă în simbolurile statului, care, susţine Băsescu, au fost "pângărite" de cei care le poartă.

Totodată, preşedintele susţine că a văzut "prea multe revenidcări politice la un miting al poliţiştilor".

Traian Băsescu a mai spus că protestul de vineri i-a făcut pe mulţi români "să se întrebe dacă în relaţia cu preşedintele se încalcă legea şi auzim ce auzim, dar în relaţia cu mine, un simplu cetăţean?".

"Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nu pot să nu spun ce gândesc. Am avut la un moment dat acelaşi sentiment pe care l-am avut când am aflat că la o mineriadă nu ştiu ce general celebru se băgase în portbagaj", a adăugat Băsescu.

N-am crezut că o să trăiesc acest moment la MAI

Potrivit preşedintelui, protestul de vineri "rămâne unul din episoadele cele mai vizibile din cei aporape 6 ani de mandat".

"Este un moment pe care n-am crezut că o să-l trăiesc la Ministerul de Interne, sau la altă instituţie care ţine de siguranţa naţională. (...) De la acest corp de elită al ţării aştept respectarea legii. Atât, nu lipsa de proteste, e democraţie", a spus Băsescu.

S-a revenit la anii '90

În cadrul discursului, Băsescu a cerut restabilirea disciplinei acolo unde aceasta s-a pierdut. Preşedintele susţine că în unele inspectorate s-a revenit la anii '90.

"Trebuie să vă cer ca în structurile în care nivelul de disciplină este scăzut, să-l reîntronaţi. Înţeleg că prin unele inspectorate s-a revenit la anii '90, în care liderul de sidicat cere schimabrea inspectorului şef. Dacă acest lucru se întâmplă, modificaţi legea care permite acest lucru. Niciun lider de sindicat n-are dreptul să ceară schimabrea şefului ierarhic, aceasta e responsabilitate Ministerului", a precizat Băsescu.

Nu vă mai agitaţi că aveţi preşedintele în insecuritate

Traian Băsescu a avut de transmis un mesaj şi jurnaliştilor.

"MAI nu are nicio responsabilitate legată de siguranţa preşedintelui, aşa că poate nu vă mai agitaţi că aveţi preşedintele în insecuritate. Nu, doar stă la semafor, ceea ce faceţi şi voi", a spus Băsescu.

Precizarea vine după ce şeful statului a fost filmat luni dimineaţă în timp ce se deplasa cu Loganul său spre Palatul Cotroceni. Pentru că a renunţat la serviciile Poliţiei, acesta a fost nevoit să aştepte la semafor la fel ca ceilalalţi şoferi.

Vasile Blaga şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Internelor, în urma protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale. Blaga a precizat că demisia sa este una de onoare şi că nu poate accepta ca gestul unora să fie un element de raportare la toţi lucrătorii MAI.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Igas MAI
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close