Antena 3 CNN Politică Care sunt propunerile PDL vehiculate la primăriile de sector. Candidaţii vor fi prezentaţi oficial luna viitoare

Care sunt propunerile PDL vehiculate la primăriile de sector. Candidaţii vor fi prezentaţi oficial luna viitoare

Care sunt propunerile PDL vehiculate la primăriile de sector. Candidaţii vor fi prezentaţi oficial luna viitoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Feb 2012   •   08:56

Partidele politice lucrează intens la desemnarea candidaţilor pentru primăriile de sector. USL vrea să împartă candidaturile în mod egal, în timp ce PDL încă mai aşteaptă finalizarea sondajelor. Candidaţii vor fi prezentaţi oficial, cel mai probabil, luna viitoare, însă există deja câteva nume vehiculate.

PDL a stabilit deja candidaţii pentru primăriile de sector, numele lor urmând să fie anunţate printr-o "strategie potrivită", după cum declară preşedintele organizaţiei de Bucureşti, Elena Udrea. Cu toate că partidul mai aşteaptă încă rezultatul sondajelor pentru sectoarele 1 şi 5, propunerile politice sunt puse pe masă.

La sectorul 1, vor să intre în cursă Theodor Paleologu şi Vasile Gherasim, actualul lider al organizaţiei. În funcţie de rezultatul sondajului, partidul îl va propune pe unul dintre ei. Acesta va avea o misiune grea, avându-l ca şi contracandidat pe liberalul şi actualul primar Andrei Chiliman.

Pentru sectorul 2 se va bate, din partea puterii, Neculai Onţanu, de la UNPR. Are cele mai mari şanse să câştige, aşa că USL încă negociază candidatul pentru această primărie.

Pentru sectorul 3, pentru candidatul democrat-liberal şi actualul primar Liviu Negoiţă, PSD ar vrea să-l propună pe Robert Negoiţă, cel care a şi preluat şefia PSD sector 3. Lupta va fi strânsă pentru acest sector. Negoiţă este unul dintre cel mai bine plasaţi candidaţi ai PDL. 

Sectorul 4 este cu cele mai mici şanse de câştig pentru USL. Opoziţia ar propune un candidat al Partidului Conservator să intre în luptă cu Cristian Popescu Piedone, cotat cu şanse foarte mari să câştige un nou mandat.

Raportul de forţe se schimbă când vine vorba de sectorul 5.  Marian Vanghelie stă confortabil în sondaje şi se bucură de susţinerea USL pentru un nou mandat. Ştefan Pirpiliu, actualul lider al PDL sector 5, este candidatul puterii care va intra în lupta cu Vanghelie.

Dacă pentru PDL lucrurile sunt clare în sectorul 6, avându-l pe Cristian Poteraş candidat, USL încă negociază. Numele de la opoziţie vehiculate pentru această primărie sunt Rareş Mănescu (PNL), Ecaterina Andronescu (PSD) şi Ştefan Florescu (PC). Perdantul USL la sectorul 6 va candida pentru primăria sectorului 2. USL va lămuri candidaturile cel mai probabil în şedinţa de săptămâna viitoare.


×
Subiecte în articol: pdl candidati USL sondaje
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close