Antena 3 CNN Politică Cătălin Voicu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare

Cătălin Voicu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare

Cătălin Voicu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    22 Apr 2013   •   21:19

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

Totodată, instanţa a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, instanţa stabilind un termen de încercare de nouă ani.

Omul de afaceri Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă.

În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.

Decizia Completului de cinci judecători al instanţei supreme este definitivă, astfel că atât Cătălin Voicu, cât şi Marius Locic urmează să fie încarceraţi.

Deliberările magistraţilor de la Înalta Curte au durat mai bine de trei ore.

Procurorii DNA au cerut, luni, completului de judecători ai instanţei supreme să-l condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare şi pe fostul judecător Florin Costiniu, la şase ani de închisoare cu executare.
 
Fostul senator PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă, nu s-a prezentat luni la ultimul termen din dosar, avocaţii acestuia susţinând că fostul social-democrat este internat în spital.

Pe 1 iunie 2012, senatorul Cătălin Voicu (suspendat din PSD) a fost condamnat de instanţa supremă la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare.
 
Voicu urma să execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecătorii au scăzut perioada în care a stat în arest preventiv, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.
   
Instanţa arăta, în motivarea deciziei din 1 iunie, că senatorul Cătălin Voicu s-a folosit de calităţile sale de înalt demnitar al statului şi de influenţa pe care o avea în exercitarea acestei funcţii, angrenând în activităţile infracţionale magistraţi, poliţişti şi funcţionari, cărora le cerea soluţii favorabile la instanţe sau la urmărire penală.

La acest moment, Cătălin Voicu este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Într-o declaraţie pentru Mediafax, medicul Mircea Beuran a spus luni că fostul senator este internat cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate.




×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close