Antena 3 CNN Politică CCR: Comasarea alegerilor este neconstituţională

CCR: Comasarea alegerilor este neconstituţională

CCR: Comasarea alegerilor este neconstituţională
Sursa foto: Foto: legaljuice.com
25 Ian 2012   •   13:08

Comasarea alegerilor este neconstituţională, a decis Curtea Constituţională. Alegerile nu pot fi comasate.

Curtea Constituţională a admis astfel sesizarea USL depusă pe 22 decembrie 2011.

 


Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că Guvernul Boc ar trebui să-şi dea demisia pentru că şi-a asumat răspunderea pe o lege neconstituţională.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat că decizia Curţii Constituţionale privind  neconstituţionalitatea comasării alegerilor "determină foarte clar că alegerile locale vor avea loc în prima duminică a lunii iunie", iar parlamentarele vor fi "la timp".

Potrivit lui Frunzăverde,  PDL va respecta hotărârea Curţii Constituţionale.

"Vom respecta această hotărâre a Curţii Constituţionale. Această hotărâre a Curţii Constituţionale din acest moment determină foarte clar că alegerile locale vor avea loc în prima duminică din luna iunie" a spus prim-vicepreşedintele PDL, citat de Mediafax.
 


Curtea Constituţională a României a reluat astăzi, pentru a treia oară, dezbaterile pe legea comasării alegerilor. Şedinţa CCR s-a încheiat în urmă cu puţin timp.

Săptămâna trecută, Curtea a amânat luarea unei decizii pe motiv că trebuie să ceară Guvernului mai multe detalii.

Sesizarea referitoare la comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale a fost depusă de Uniunea Social Liberală pe 22 decembrie 2011.

USL a sesizat Curtea Constituţională după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC "o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie".
   
"Uniunea Social Liberală avertizează că respingerea moţiunii de cenzură, prin obligarea parlamentarilor puterii să nu participe la vot, nu face decât să menţină România pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat în ultimii ani. O analiză corectă ar trebui să ducă, în mod normal, la respingerea legii de către Curtea Constituţionala, instituţie căreia îi cerem, măcar acum, o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie", susţinea, în 22 decembrie, Biroul de presă al PSD.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close