Antena 3 CNN Politică Cererea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin a fost citită în Parlamentul European

Cererea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin a fost citită în Parlamentul European

Cererea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin a fost citită în Parlamentul European
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Apr 2011   •   17:58
Cererea autorităţilor române de ridicare a imunităţii eurodeputatului Adrian Severin, acuzat de luare de mită, a ajuns în plenul Parlamentul European.

Solicitarea a fost citită de către vicepreşedintele Parlamentului, Gianni Pittella. Cererea urmează să fie trimisă comisiei parlamentare de specialitate, care o va analiza cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Regulamentul de procedură al Parlamentului European prevede că o autoritate competentă a unui stat membru poate cere ridicarea imunităţii unui europarlamentar. În acest caz, DNA a făcut cererea, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis-o preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek.

Adrian Severin este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 12 mii de euro jurnaliştilor sub acoperire de la The Sunday Times, pentru a susţine un amendament.

Comisia Juridică a Parlamentului European va decide dacă ridică sau nu imunitatea europarlamentarului român. Comisia îl poate audia pe Adrian Severin şi îi poate cere documente în apărarea sa.

Următoarea şedinţă a Comisiei Juridice este programată la începutul săptămânii viitoare. După ce juriştii îşi vor finaliza raportul, plenul Parlamentului va lua decizia finală prin vot.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Severin DNA Catalin Predoiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close