Antena 3 CNN Politică Chirovici vorbeşte despre Kondyakov

Chirovici vorbeşte despre Kondyakov

Chirovici vorbeşte despre Kondyakov
07 Mai 2007   •   09:15

Eugen-Ovidiu Chirovici, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a declarat că vizita lui Alexandr Kondyakov despre care vorbeşte preşedintele suspendat Traian Băsescu nu a fost o vizită oficială. Venirea rusului nu s-a făcut aşadar la invitaţia Marii Loji din România. ?Dar ne-am întâlnit, m-a sunat şi mi-a spus că şi-a încheiat vizita în România. Am vorbit o jumătate de oră pe chestiuni care ne privesc pe noi?, a explicat Chirovici.

Mai mult, Marele Maestru al Marii Loji din România a subliniat că nu este deloc potrivită alăturarea numelui Masoneriei în cazul vizitei acestui personaj în ţara noastră. ?Preşedintele nu a spus masonul Kondyakov, a spus doar Kondyakov. Nu preşedintele a amestecat masoneria în toată această poveste, ci jurnaliştii?, a ţinut Chirovici să explice, delimitând clar rolul pe care Masoneria română l-a jucat în toată această poveste.

Băsescu despre Kondyakov: e prea mic pentru astfel de jocuri
Traian Băsescu a revenit asupra declaraţiei referitoare la implicarea lui Alexandr Kondyakov în suspendarea sa. Într-un interviu acordat la BBC, Traian Băsescu a declarat că nu are date care să confirme amestecul în acestă problemă internă a României a omului de afaceri rus. Întrebat dacă Kondyakov ar putea fi implicat în structuri cu astfel de interese, Traian Băsescu a răspuns: ?Cred că e prea mic?. Preşedintele suspendat a precizat însă că tema stabilităţii României şi a intereselor externe trebuie privită cu atenţie.

Tăriceanu recunoaşte întâlnirea, dar nu şi conspiraţia
Premierul Călin Popescu Tăriceanu susţine că întâlnirea sa cu omul de afaceri Alexander Kondyakov nu a avut nici o legătură cu suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, aşa cum afirmase acesta în urmă cu câteva zile. Într-un interviu acordat BBC, Aleksandr Kondyakov a declarat că a avut mai multe întâlniri cu oficiali români, însă s-a discutat despre afaceri şi nu despre politică.

Fără a pronunţa numele lui Traian Băsescu, Tăriceanu a dat de înţeles că acesta încearcă lansarea unei teorii a conspiraţiei. ?Mi se pare jalnic modul în care un anume politician ştie să-şi câştige popularitate?. Şeful Executivului a declarat că discuţiile avute cu Aleksander Kondyakov s-au axat numai pe probleme economice şi nu pentru a-i solicita consultanţă politică.

Kondyakov neagă orice implicare în suspendarea lui Traian Băsescu
Întâlnirea a fost confirmată de omul de afaceri Alexander Kondyakov. El a precizat că s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali români, dar a negat că ar avea vreo legătură cu suspendarea preşedintelui Băsescu. ?Am început să avem contacte cu România acum câţiva ani, când am înţeles că ar exista o reală posibilitate de a participa la crearea unei relaţii bune, din punct de vedere economic, între România şi Rusia, între companiile ruse şi cele române. Am decis deci să ajutăm acest proces, acesta a fost principalul scop pentru care am devenit parteneri?, a precizat Kondyakov.

Povestea scandalului Băsescu-Tăriceanu-Kondyakov
Numele lui Kondyakov a fost pomenit de Traian Băsescu într-un interviu acordat unui ziar central. Preşedintele suspendat a vorbit atunci despre structuri externe care încearcă să destabilizeze România şi a adăugat că ar trebui văzut dacă, înainte de votul de suspendare, ?un domn foarte important, Kondyakov?, s-a întâlnit cu politicieni români. Aleksandr Kondyatov este consilierul lui Putin.

"Întâlnirea a avut loc la solicitarea lui Kondiakov, în numele companiei pe care o reprezintă, a durat aproximativ 15 minute, de faţă fiind secretarul general al Guvernului, Radu Stroe(PNL), şi doi consilieri de stat ai premierului. A fost o întrevedere de prezentare. Despre întrevedere au fost înştiinţate cu transparenţă toate instituţiile abilitate pentru a se asigura o informare adecvată, fiind cunoscută activitatea interlocutorului. Nu s-au discutat absolut deloc probleme de politica internă", a declarat Spătaru pentru ?Ziua?.

Cine este Alexandr Kondyakov
Alexandr Kondyakov este consultant politic şi este membru al mişcării ruse ?Liderii viitori ai noului mileniu? şi al Marii Loji Masonice Ruse. Prin intermediul firmei pe care o conduce acesta oferă Kremlinului servicii de consultanţă politică. Pe lângă Putin, Kondyakov este şi consilierul lui Vladimir Voronin, preşedintele Moldovei.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close