Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, despre alianţa PSD-PNL: "Nu sunt atât de îngrijorat, paradoxal, cum văd că sunt foarte mulţi îngrijoraţi de soarta Partidului Naţional Liberal"

Crin Antonescu, despre alianţa PSD-PNL: "Nu sunt atât de îngrijorat, paradoxal, cum văd că sunt foarte mulţi îngrijoraţi de soarta Partidului Naţional Liberal"

Crin Antonescu, fost lider PNL, spune că sunt multe diferenţe între USL şi alianţa PSD-PNL şi susţine că nu înţelege de ce unii liberali care au început să-i cânte prohodul.

Crin Antonescu, despre alianţa PSD-PNL: "Nu sunt atât de îngrijorat, paradoxal, cum văd că sunt foarte mulţi îngrijoraţi de soarta Partidului Naţional Liberal"
Sursa foto: Profimedia Images
de Milena Niță    |    22 Feb 2024   •   15:39

Singura asemănare din USL, construcţie politică la care a contribuit şi Crin Antonescu, şi PSD-PNL este aceea a listei comune la alegerile europarlamentare, spune fostul lider liberal.

"Frăție n-a fost niciodată. A fost vorba de o construcție politică atunci. Este un început sau o formă de construcție politică acum. 

Singura asemănare, deocamdată, care este parțială, este aceea că, așa cum înțeleg, se vor prezenta cele două partide cu o listă comună strict la alegerile pentru Parlamentul European. 

Asemănarea constă deci în faptul că această formulă de asociere va fi supusă validării publice prin vot. 

În rest, încă sunt foarte multe diferențe între USL și ceea ce s-a construit deocamdată, dar s-ar putea construi și pe mai departe", a declarat Crin Antonescu, fost lider PNL, joi, la Antena 3 CNN.

În context, Antonescu precizează că nu înţelege de ce atât de multă lume este îngrijorată de soarta PNL, "fără să fie cazul".

"Acum eu nu sunt atât de îngrijorat, paradoxal, cum văd că sunt foarte, foarte, foarte mulți îngrijorați soarta Partidului Național Liberal. 

Pe de o parte, i se încântă prohodul de foarte multă vreme, fără să fie cazul. Este un partid care are o reprezentare și națională, și europeană de primă mână. 

Privitor la această formulă, această variantă, din două, una: fie publicul nu o va susține, deci nu vor lua voturi, vor lua 1%-2%, vor lua 60% suveraniștii, 40% băsiștii de rit nou, adică USR, Orban, cine mai sunt, și toată lumea pleacă mulțumită. 

Dacă va fi validată de public, atunci înseamnă că e o construcție care are creditul electoratului. Și rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni și în ce măsură vor îndeplini aceste așteptări. 

Deci, eu personal nu văd un motiv ca trei sferturi din țară să se preocupe de soarta PNL-ului și să plângă de mila PNL-ului", a continuat Crin Antonescu.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close