Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Domnul Traian Băsescu, în această seară, s-a erijat într-un supraemisar al Guvernului Statelor Unite, spunând cu totul altceva faţă de ce a spus doamna Nuland

Crin Antonescu: Domnul Traian Băsescu, în această seară, s-a erijat într-un supraemisar al Guvernului Statelor Unite, spunând cu totul altceva faţă de ce a spus doamna Nuland

Crin Antonescu: Domnul Traian Băsescu, în această seară, s-a erijat într-un supraemisar al Guvernului Statelor Unite, spunând cu totul altceva faţă de ce a spus doamna Nuland
de M.C.    |    14 Ian 2014   •   20:41

Crin Antonescu a susţinut marţi o conferinţă de presă, în care a comentat afirmaţiile lui Traian Băsescu.

Iată cele mai importante ale co-preşedintelui USL

 
- Nu am obiceiul de a da replici obişnuitelor declaraţii ale lui Traian Băsescu de la 18.30. Şi nu intenţionez aşa ceva, nici măcar o analiză a îndelungii expuneri realizate de Traian Băsescu.
 
- A făcut în calitate de Preşedinte afirmaţii de o asemenea gravitate încât îmi doresc să mă adresez concetăţenilor noştri. Asemenea afirmaţii pot să sperie şi să inducă în eroare.

Despre afirmaţiile legate de vizita Victoriei Nuland
 
- Doamna Nuland a transmis un mesaj public, un mesaj clar, un mesaj corect, un mesaj în care Statele Unite, cel mai important partener al României, a fost spus ce aveau de spus
 
- Domnul Traian Băsescu, în această seară, s-a erijat într-un supraemisar al Guvernului Statelor Unite, spunând cu totul altceva faţă de ce a spus doamna Nuland.
 
- Niciodată vreunul din partenerii oficiali ai României nu a evocat starea de izolare a României, sau iminenţa acesteia.
 
- România nu poate fi într-o stare de izolare, pentru că este parte integrantă a unor structuri şi alianţe care garantează ieşirea din starea de izolare.
 
- Preocuparea pentru apărarea statului de drept este legitimă la noi toţi. În sensul acesta a vorbit Victoria Nuland de interesul cetăţenilor de a apăra statul de drept.
 
- Sunt nuanţe, sunt discuţii, sunt divergenţe. Au existat discuţii legate de o singură lege, modificările la Codul Penal. 
 
- Legea aministierii şi graţierii nu va fi votată.
 
- Nu poţi să sperii cetăţenii acestei ţări şi nu poţi să îi minţi.
 
- Traian Băsescu a trecut pragul interpretării rău-voitoare, pur şi simplu a dezinformat.
 
- Rezoluţia propusă şi adoptată de comisia LIBE nu are nicio legătură cu România.

Despre proiectul de revizuire al Contituţiei
 
- (Traian Băsescu) A minţit şi pe seama Constituţiei. Unde scrie în proiectul reviziuit aberaţia că primul partid clasat va da primul ministru şi va guverna de capul lui?  

- Îi cer să se comporte măcar în ultima parte a mandatului cu mai multă demnitate.
 
- Nu am niciun motiv să mă las intimidat. Am greşit şi eu în repetate rânduri, dar hai măcar în 2014 să facem un pact minimal. Să nu mai spunem grozăvii, minciuni şi lucruri profund dăunătoare.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close