Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu este noul Preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat

Crin Antonescu este noul Preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat

Crin Antonescu este noul Preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Iul 2012   •   18:02

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului. Antonescu a fost ales cu 73 de voturi "pentru", iar un vot a fost anulat. Votul a fost secret, pe buletine.

Acesta a declarat, după anunţul că a fost ales în această funcţie, că va face ceva mai mult pentru demnitatea şi calitatea Parlamentului.
   
Întrebat care va fi prima măsură pe care o va lua, el a răspuns: "Deocamdată, până la apariţia în Monitorul Oficial, nu am pe deplin această calitate. Imediat cum o voi avea, o să ne întâlnim, o să vorbim mai pe larg şi o să vă vorbesc inclusiv despre aceste lucruri".
   
Referitor la alegerea sa în această funcţie, Crin Antonescu a afirmat că "este o situaţie politică foarte fluidă, o dinamică accelerată".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că şedinţa reunită a Camerelor legislative va fi reluată, dar că el nu va conduce această şedinţă, chiar dacă a fost ales preşedinte al Senatului, pentru că decizia nu a apărut în Monitorul Oficial.
   
El a precizat că Biroul Permanent al Senatului a decis ca vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru să reprezinte la prezidiu acest for legislativ.

Senatorul PNL Mario Oprea a anunţat că grupurile senatoriale ale USL îl propun pentru şefia Senatului pe Crin Antonescu. După revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Vasile Blaga, a fost făcută această propunere.
   
Crin Antonescu a fost singura propunere formulată în plen, din partea grupurilor USL, celelalte grupuri nefăcând propuneri. Votul a fost făcut cu  buletine de vot, iar PDL nu a participat la şedinţă.


Preşedintele PDL Vasile Blaga a fost revocat, astăzi, din funcţia de preşedinte al Senatului, cu 70 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Acesta a anunţat, marţi, că va face plângere penală împotriva lui Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, deoarece actul semnat astăzi, privind suspendarea şefului Senatului, este unul ilegal.

×
Subiecte în articol: vasile blaga presedintele Senatului vot
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close