Antena 3 CNN Politică Dan Tudorache, despre dosarul fraudei de la Sectorul 1: "Așteptam să vină cineva să ne spună ce s-a întâmplat"

Dan Tudorache, despre dosarul fraudei de la Sectorul 1: "Așteptam să vină cineva să ne spună ce s-a întâmplat"

Procurorul care instrumentează cazul alegerilor locale de la Sectorul 1, din toamna anului 2020, a dezvăluit, într-un interviu televizat, că alegerile din sector au fost fraudate.

Dan Tudorache, despre dosarul fraudei de la Sectorul 1: "Așteptam să vină cineva să ne spună ce s-a întâmplat"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2021   •   17:22

Fostul primar, Dan Tudorache, candidat la localele din 2020, a comentat, la Antena 3, cazul posibilei fraudării de la Sectorul 1.

"Este o surpriză pe care o așteptam de opt luni de zile (...) toți am așteptat să vină un procuror, apoi instanța să ne spună ce s-a întâmplat în acele zile la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Mă surprinde că a ieșit înainte să se prezinte oficial un comunicat (...) Am informații că a plecat deja în concediu procurorul.

Eu mi-aș dori ca după concediu să se întoarcă și să reia acest caz (...) Dacă CSM îi aproba dosarul de pensionare aș fi crezut că va renunța la acest dosar, dar atâta timp cât CSM nu i-a dat curs solicitării, procurorul va termina acest caz", a explicat Dan Tudorache, la Decisiv.

Fostul primar al Sectorului 1 a fost întrebat și ce crede că l-a determinat pe procurorul de caz să facă declarații înainte de un rezultat oficial și mai ales într-un interviu televizat. Dan Tudorache a explicat:

"Ceea ce vă spun acum este un punct de vedere strict personal, eu cred că s-au făcut presiuni asupra lui și a spus efectiv ce s-a întâmplat în acest dosar. Asta este părerea mea, nu am alte informații, dar și pe mine m-a surprins că a ieșit înainte să prezinte sau să trimită în instantă dacă a fost fraudă (...) Sper ca justiția să își facă treaba", a adăugat el.

Procurorul lui Clotilde Armand, despre dosarul alegerilor de la sectorul 1: "Există fraudă la nivelul secţiilor"

Anunţ neaşteptat făcut în dosarul presupuselor fraude ale alegerilor de la sectorul 1: "există fraude".

Procurorul care anchetează dosarul a spus, în premieră, că "există fraude la nivelul secţiilor de vot", potrivit Kanal D.

Procorurul de caz: Ce au votat cetăţenii nu a fost şi consemnat

"S-au încălcat nişte dispoziţii pentru că intrarea în acea sală trebuia făcută în anumite condiţii şi ceea ce au votat cetăţenii nu a fost şi consemnat.

Cine se face vinovat să fie tras la răspundere?", a spus procurorul de caz Sorin Iasinovschi, într-un interviu televizat.

De asemenea, întrebat dacă până astăzi există fraudă în acest caz, el răspunde: "La nivelul secţiilor, există".

Astfel, procurorul de caz din acest dosar a ieşit public înainte de finalizarea rechizitoriului şi spune că a fost fraudă în acest caz şi ce au votat oamenii nu se regăseşe în procesele-verbale.

Afirmaţiile procurorului de caz Sorin Iasinovschi confirmă informaţiile pe surse prezentate, anterior, de Antena 3.

Mihai Drăgan, avocatul fostului primar de la sectorul 1, Dan Tudorache, spune că afirmaţiile procurorului de caz sunt grave, mai ales că dosarul nu este gata.

Avocat: De la unele secţii de votare nu există în acest moment niciun sac

"Dosarul nu e finalizat. Afirmaţiile sale sunt foarte grave şi puternice (...) Avem informaţii din interiorul anchetei că de la anumite secţii de votare nu există în acest moment niciun sac. Sacii nu pot fi aruncaţi în lipsa unor procese-verbale", a adăugat avocatul Mihai Drăgan, marţi, la Antena 3.

În februarie, un procuror de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din septembrie 2020, pentru funcţia de primar al sectorului 1, câştigate de Clotilde Armand (USR) în faţa lui Daniel Tudorache (PSD).

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close