Antena 3 CNN Politică Daniel Dăianu, numit consilier onorific al premierului Ponta. Economistul nu va fi remunerat

Daniel Dăianu, numit consilier onorific al premierului Ponta. Economistul nu va fi remunerat

Daniel Dăianu, numit consilier onorific al premierului Ponta. Economistul nu va fi remunerat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Iun 2012   •   08:49

Economistul Daniel Dăianu şi inginerul Ioan Dan Gheorghiu au fost numiţi miercuri consilieri onorifici ai prim-ministrului Victor Ponta. Potrivit deciziilor premierului, cei doi nu sunt remuneraţi în funcţiile ocupate, informează Agerpres.

Iniţial, Daniel Dăianu fusese numit consilier de stat în Aparatul propriu de lucru al prim-ministrului Victor Ponta, însă a demisionat.

La numirea sa în funcţia de consilier de stat, Dăianu a arătat că a fost făcută o greşeală, el nedorind să ocupe o funcţie remunerată în aparatul guvernamental.

Profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi membru corespondent al Academiei Române, economistul Daniel Dăianu a ocupat şi funcţia de ministru de Finanţe în perioada decembrie 1997 - septembrie 1998.

La rândul său, celălalt consilier onorific al premierului Ioan Dan Gheorghiu este preşedinte al Asociaţiei Patronale Energia (APEN).

Licenţiat al Facultăţii de Energetică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, Gheorghiu are şi un doctorat obţinut cu o teză cu tema "Managementul şi ingineria financiară în domeniul energetic".

În anul 1992, Gheorghiu a fost numit preşedinte al Institutului de Studii şi Proiectări Energetice.







×
Subiecte în articol: Daniel Daianu Victor Ponta
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close