Antena 3 CNN Politică Deputatul Cristian Rizea, din nou la DNA

Deputatul Cristian Rizea, din nou la DNA

Deputatul Cristian Rizea, din nou la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2016   •   11:06

Deputatul Cristian Rizea a ajuns luni dimineață la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce în urmă cu o săptămână a depus o plângere prin care contesta măsura controlului judiciar și cauțiunea de 1,5 milioane lei instituite de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Pe 10 martie, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul Cristian Rizea, după ce Camera Deputaților a respins cererea de arestare preventivă a acestuia.

Potrivit DNA, la data de 2 decembrie 2009, Cristian Rizea a primit de la omul de afaceri Lucian Colțea (cetățean american) suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro — în total 300.000 euro — pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două instituții, Regia Autonomă-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

Pentru a ascunde proveniența sumei de 300.000 de euro, primită de deputat ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, mai arată DNA.

Rizea este acuzat și că a încercat să influențeze doi martori din dosarul în care era cercetat de procurorii anticorupție.

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close