Antena 3 CNN Politică Ele ne reprezintă la Bruxelles. Macovei şi EBA, puse la punct de un raportor al Parlamentului European

Ele ne reprezintă la Bruxelles. Macovei şi EBA, puse la punct de un raportor al Parlamentului European

Ele ne reprezintă la Bruxelles. Macovei şi EBA, puse la punct de un raportor al Parlamentului European
Sursa foto: Foto: Agerpres/ Ghimpele
de S.T.    |    06 Iun 2013   •   20:10

Raportorul Comisiei de buget finanţe din Parlamentul European, eurodeputata spaniolă, Inés Ayala Sender, şi-a exprimat dezgustul vizavi de tipul de intervenţii nervoase, bazate pe ranchiună, ale europarlamentarelor PDL, Monica Macovei şi Elena Băsescu.

Inés Ayala Sender a explicat că cele două, de fiecare dată când au existat audieri pentru alegerea unui candidat român la Curtea Europeană de Conturi, au dat adevărate spectacole de resentiment politic, pe care eurodeputata din Spania le-a calificat drept "lamentabile", notează Cotidianul.

Inés Ayala Sender susţine că cele două PDL-iste recurgeau la tot felul de metode penibile prin care încercau să îi intoxice pe membrii Comisiei de buget finanţe şi să îi determine să refuze candidatura persoanei propuse de guvernul român: "Ne-am văzut confruntaţi cu diverse episoade lamentabile. La fiecare propunere a guvernului român în privinţa unui candidat de fiecare dată primeam tot felul de scrisori anonime care încercau să discrediteze absolut aiurea persoana propusă de executivul de la Bucureşti".

Potrivit eurodeputatei spaniole, au existat luări de poziţie absurde din partea celor două europarlamentare PDL-iste de tipul dacă diplomele de studiu ale candidatului sunt false sau nu, de ce notele obţinute în facultate nu sunt toate excelente, dacă este normal ca persoana care candidează la o funcţie să fi muncit în timp ce îşi desfăşura studiile universitare şi altele.

Raportoarea Comisiei de buget finanţe mai spune că aceste poziţii exprimate nu aveau nimic de a face cu procedura legală de audiere a candidatului.

"Aceste blocaje vin mereu din partea eurodeputaţilor PPE, mobilizaţi de o manieră iresponsabilă de colegii lor din România. Nu vorbesc aici doar de doamna Monica Macovei, dar şi de doamna Băsescu care, nici măcar supleant, vine cu încăpăţânare, de fiecare dată când este audiat un candidat român, ca să voteze împotriva lui, numai şi numai pentru faptul că este propus de actualul guvern din România. Mi se pare penibil", a mai spus Inés Ayala Sender.

"Un text ca ăsta nu a fost spun niciodată de un străin în legătură cu doi oameni politici din România. E cu atât mai greţos pentru noi fiindcă suntem reprezentaţi de aceste două pupile ale lui Băsescu. Este un rechizitoriu excepţional, un soi de măsură sanitară. Îmi pare că Inés Ayala Sender e un medic care le deparazitează pe Monica Macovei şi pe Elena Băsescu", a spus Radu Tudor, joi, în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close