Antena 3 CNN Politică Elena Udrea va petrece Paştele în arest. Magistraţii au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu

Elena Udrea va petrece Paştele în arest. Magistraţii au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu

Elena Udrea va petrece Paştele în arest. Magistraţii au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2015   •   16:45
UPDATE: Elena Udrea va petrece Paştele în arest. Magistraţii Curţii Supreme au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar,  în dosarul "Gala Bute", în care Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Decizia luată de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, contestaţia urmând să se judece tot la instanţa supremă.

La intrarea în sala de judecată, preferata lui Băsescu a zis că doar Dumnezeu îi iartă pe denunţători. Un alt amănunt interesant a ieşit la lumină, astăzi: în perioada în care ar fi luat geanta cu 900.000 de euro, Udrea renunţase la protecţia SPP.

UPDATE
: Instanţa a rămas în pronunţare în cazul Elenei Udrea. Fostul ministru a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că "doar Dumnezeu îi iartă pe denunţători". 
 
Reporterul Antena 3, Ionela Lucan, a explicat că magistraţii au rămas în pronunţare, dar că decizia pe care o vor lua aceştia nu este definitivă. 
 
"S-a terminat şedinţa de judecată, magistraţii vor lua o decizie, dar aceasta nu este definitivă. Cel mai probabil va rămâne în arest, pentru că trebuie să aştepte şi judecata contestaţiei."

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Elena Udrea merge astăzi în faţa magistraţilor de la Instanţa Supremă pentru a cere înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau control judiciar. 
 
Blonda lui Traian Basescu este in spatele gratiilor deoarece arestul preventiv în cazul său, în dosarul "Gala Bute", a fost prelungit pe 23 martie cu încă 30 de zile. 

Reporterul Antena 3, Ionela Lucan, a explicat că Elena Udrea nu are foarte multe şanse să petreacă Paştele acasă, având în vedere că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă.
 
Cererea Elenei Udrea, prin care solicită înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar in dosarul "Gala Bute", se va judeca vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.
 

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close