Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Dacă vrem să abordăm real subiectul corupţiei, trebuie modificată Constituţia

Emil Boc: Dacă vrem să abordăm real subiectul corupţiei, trebuie modificată Constituţia

Emil Boc: Dacă vrem să abordăm real subiectul corupţiei, trebuie modificată Constituţia
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Iun 2011   •   21:57

Emil Boc a abordat subiectul revizuirii Constituţiei, marţi seară, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune: "Aici lucrurile sunt ceva mai avansate. Preşedintele României, la propunerea Guvernului, are proiectul la Curtea Constituţională şi va ajunge probabil în Parlament în curând. Urmează să se dezbată acest proiect de revizuire. Dacă iarăşi ne vom uita la numărul de parlamentari, nu vom face nici un progres", a declarat Boc.

Premierul a recunoscut, însă, că nu va fi un demers uşor, în condiţiile în care nu este suficientă majoritatea din coaliţie: "Trebuie să luăm în considerare că nu ne ajunge coaliţia, pentru că avem nevoie de două treimi ca să trecem această revizuire.”

Boc a criticat, în acest context, atitudinea liderilor din opoziţie faţă de proiecte importante în dezbatere. "Unul din liderii opoziţiei, Crin Antonescu, nu recunoaşte referendumul românilor din 2009. E ca şi cum nu îţi recunoşti omul care te plăteşte pentru munca de zi cu zi. E adevărat că dânsul nu munceşte foarte mult", a comentat Boc.

Premierul a punctat şi faptul că revizuirea Constituţiei va avea un impact mult mai puternic asupra corupţiei: "Toţi politicienii ne plângem, la fel ca oamenii, că nu mai dispare corupţia. Dacă vrem să abordăm acest subiect real, trebuie modificată Constituţia. Asta înseamnă să lucrezi în interes public. În revizuirea Constituţiei nu mai există imunitate parlamentară şi vei fi dus în faţa justiţiei pentru orice act care lasă loc de bănuieli.”

În final, premierul Emil Boc s-a declarat optimist în legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen. "Sunt optimist că în toamnă vom avea un răspuns pozitiv pentru intrarea României în Schengen. Aderarea în trepte este variantă limită. Cerem U.E. să nu fim discriminaţi faţă de membrii actuali, să nu avem criterii în plus pentru aderare.”

 

×
Parteneri
Cupolă de foc peste România. Temperaturi resimţite de aproape 40 de grade Celsius
x close