Antena 3 CNN Politică Funeriu: Am să dau în judecată Antena 3 pentru fals şi uz de fals. Încetaţi minciuna! O faceţi de 20 de ani!

Funeriu: Am să dau în judecată Antena 3 pentru fals şi uz de fals. Încetaţi minciuna! O faceţi de 20 de ani!

Funeriu: Am să dau în judecată Antena 3 pentru fals şi uz de fals. Încetaţi minciuna! O faceţi de 20 de ani!
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Iul 2011   •   10:34
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a făcut o declaraţie de presă în care a atins mai multe subiecte.

În prima parte a declaraţiei, ministrul a anunţat rata de promovare pentru examenul de Bacalaureat: "În urma centralizătrii, rata de promovare a BAC în sesiunea iunie – iulie 2011 este de 45,72%. Creşterea faţă de procentul iniţial este de 1,25%, ceea ce este în ton cu creşterile din contestaţiile de anii trecuţi. Nu trebuie să ne aşteptăm la nici o scădere a vigilenţei
pentru sesiunea ce urmează în toamnă".

În a doua parte a declaraţiei, ministrul a ţinut să atace Antena 3 şi a precizat că va da în judecată televiziunea Antena 3 pentru fals şi uz de fals.

"Pentru a elimina absolut orice discuţuie în legătură cu BAC-ul meu, mi-am luat BAC-ul din prima sesiune cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat într-o rută elitistă pentru studii. Ceea ce Antena 3 a făcut ieri şi azi este un fapt deosebit de grav. Un fals în acte, comis cu bună ştiinţă, prezentând public ceva ce reprezintă o calomnie. Este vorba de un fals abject care nu poate să rămână nesancţionat", a menţionat Funeriu.

Ministrul a arătat, pe un laptop personal, că în tabelul prezentat de Antena 3, există mai multe elemente care nu coincid cu actele originale. "Antena 3 a comis un fals în acte. Concluzia acestei mârşăvii este că Antena 3 falsifică realitatea, date oficiale, Antena 3 încearcă de ani de zile să falsifice România. Realitatea pentru acest post de televiziune este minciuna şi fraudarea adevărului.”
 


De asemenea, Funeriu a precizat că va da în judecată Antena 3: "Am să dau în judecată Antena 3 pentru fals şi uz de fals. Acest fals, spus zi de zi, aduce o atingere importantă la imaginea ţării.”

În final, ministrul a îndemnat la normalitate şi a cerut Antena 3 să înceteze minciuna: "Încetaţi să minţiţi! O faceţi de 20 de ani!

Conform datelor furnizate de un telespectator al Antenei 3, Funeriu nu ar fi reuşit să treacă de proba scrisă, dar ar fi primit o a doua şansă la examenul oral. Ministrului i s-a reproşat de mai multe ori că nu şi-a echivalat studiile în România. 

Daniel Funeriu a refuzat să intre în direct la emisiunea "La Ordinea Zilei“ pentru a explica situaţia, dar a declarat unui reporter Antena 3 care l-a sunat că a luat exemenul din prima.

În Franţa, pentru a lua Bacul trebuie să obţii cel puţin 10 puncte dintr-un total de 20. Pentru elevii care au obţinut între 8 şi 10 puncte se organizează un examen suplimentar oral din două materii.

Dacă elevul obţine 10 din 20 de puncte după examenul suplimentar, atunci bacalaureatul este trecut, dar la limită.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close