Antena 3 CNN Politică Gabriel Berca a primit avizul comisiilor pentru funcţia de ministru de Interne

Gabriel Berca a primit avizul comisiilor pentru funcţia de ministru de Interne

Gabriel Berca a primit avizul comisiilor pentru funcţia de ministru de Interne
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Feb 2012   •   19:25

Ministrul desemnat al Administraţiei şi Internelor Gabriel Berca a primit, miercuri, votul favorabil al celor 37 de parlamentari din comisiile pentru administraţie şi pentru apărare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor prezenţi la audierea sa, reprezentanţii opoziţiei absentând de la şedinţă.
   
La finalul audierilor, preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu, a menţionat că, în urma protestului accentuat al parlamentarilor din opoziţie, nu s-a putut asigura cvorumul de lucru în toate cele patru comisii, două de la Senat şi două de la Cameră.
   
El a arătat că din cei 72 de membri ai celor patru comisii au participat la şedinţă numai 37, ca o consecinţă a "protestului accentuat" al parlamentarilor PSD şi PNL.
   
Potrivit afirmaţiilor sale, comisiile reunite vor înainta plenului un proces-verbal prin care se va recomanda acceptarea nominalizării lui Berca drept ministrul al Administraţiei şi Internelor.
   
Gabriel Berca a afirmat în timpul dezbaterilor că una dintre priorităţile mandatului său vor fi realizarea unei "echipe de acţiune". "Fiecare om din conducerea ministerului să ştie foarte bine ce are de făcut şi care este rolul lui acolo", a spus el.
   
Potrivit afirmaţiilor sale, o altă prioritate va fi verificarea modului în care funcţionează poliţia în teritoriu, în special în mediul rural.
   
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri că, în cazul în care unele comisii parlamentare au întocmit, după audierea miniştrilor propuşi, avize fără existenţa cvorumului, opoziţia va sesiza Curtea Constituţională.

Ponta a spus că opoziţia va verifica dacă au existat comisii parlamentare care i-au audiat pe miniştrii candidaţi unde au fost întocmite avize fără existenţa cvorumului.

×
Subiecte în articol: Gabriel Berca
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close