Antena 3 CNN Politică Geoană, cu gândul la Cotroceni: Ambiţia mea este să desemnez prim-miniştri, nu să fiu desemnat premier

Geoană, cu gândul la Cotroceni: Ambiţia mea este să desemnez prim-miniştri, nu să fiu desemnat premier

Geoană, cu gândul la Cotroceni: Ambiţia mea este să desemnez prim-miniştri, nu să fiu desemnat premier
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Dec 2012   •   14:27

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că "ambiţia" sa este să desemneze premieri, şi nu să fie desemnat premier, încercând astfel să stopeze răspândirea zvonurilor potrivit cărora ar exista negocieri pentru ca el să îl înlocuiască pe Victor Ponta.
       
În plus, Geoană a spus că nominalizarea premierului trebuie să fie făcută de partidul sau alianţa care a câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL
   
"Decizia de nominalizare a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru aparţine partidului care a câştigat alegerile şi alianţei care a câştigat alegerile, în speţă PSD şi USL. De aceea deciziile statutare, formale ale PSD sunt cele care au valoare şi sunt singurele care pot să afecteze decizia majorităţii creată de aceste alegeri câştigate zdrobitor de USL", a precizat Geoană.
   
Senatorul PSD a susţinut că nu a avut niciun fel de discuţii legate de posibilitatea ca el să fie desemnat primier de către preşedintele Traian Băsescu.
   
"Ambiţia mea este să desemnez prim-miniştri, şi nu să fiu desemnat ca prim-ministru", a afirmat Geoană.


×
Subiecte în articol: Mircea Geoană alegeri parlamentare
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close