Antena 3 CNN Politică Gorghiu: Astăzi s-a produs o premieră în România - opoziția și puterea au ajuns la un acord

Gorghiu: Astăzi s-a produs o premieră în România - opoziția și puterea au ajuns la un acord

Gorghiu: Astăzi s-a produs o premieră în România - opoziția și puterea au ajuns la un acord
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Aug 2015   •   14:18

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi,după consultările cu partidele pe tema Codului Fiscal, că a asistat la o premieră, şi anume faptul că puterea şi opoziţia au ajuns la un acord, fără mediere.

"Astăzi s-a produs o premieră în România: opoziția și puterea au ajuns, fără mediere, la un acord – unul pentru o relaxare fiscală graduală și pentru o creștere economică robustă, sănătoasă. Decizia politică în privința noului Cod Fiscal a stat sub semnul prudenței. Personal, sunt mulțumită că am convenit relansarea investițiilor publice în România, o sursă care generează locuri de muncă și o garanție pentru continuarea creșterii economice și în anii care vin.

Al doilea motiv de satisfacție este că am stabilit încadrarea în limitele unui deficit sustenabil, singurul lucru care ne poate proteja de populism și derapaje economice. Alegerile în România nu mai trebuie să însemne prăpăd pentru bugetul de stat", a scris copreşedintele PNL Alina Gorghiu, joi, pe pagina sa Facebook.

De asemenea, liberala şi-a exprimat speranţă că proiectul de buget pe anul viitor va fi prezentat până la jumătatea lunii noiembrie, aşa cum a anunţat şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea.
 
"Acordul politic de astăzi trebuie urmat de un proiect bugetar care să fie prezentat Parlamentului până la data de 15 noiembrie 2015. Am insistat, în mod deosebit, asupra acestui aspect pentru că acum lucrăm, după cum popular se spune, . Guvernul este cel care a croit haina, noi, liderii partidelor, am ajustat măsurile, să nu ne împiedicăm în tiv și nici să nu avem mânecile prea scurte. Este datoria Guvernului să prezinte în termenul rezonabil fixat astăzi o proiecție bugetară pentru următorul an, care să răspundă voinței politice și nevoii de responsabilitate și prudență economică", spune Gorghiu.
 
"Întâlnirea de astăzi și rezultatele ei sunt semnul că intrăm într-o zonă de normalitate, în care dezbaterea politică se poate purta civilizat, așa cum se întâmplă în toate statele cu o democrație matură. Sper că aceste discuții vor continua și pe celelalte teme care fac obiectul dezvoltării României. Indiferent dacă PNL se va afla în opoziție sau la putere, voi insista constant asupra nevoii de dialog între partide", a adăugat liberala.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu cod fiscal
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close