Antena 3 CNN Politică Hărdău: Toţi liderii PDL ar fi trebuit să demisioneze, rezultatul alegerilor este catastrofal

Hărdău: Toţi liderii PDL ar fi trebuit să demisioneze, rezultatul alegerilor este catastrofal

Hărdău: Toţi liderii PDL ar fi trebuit să demisioneze, rezultatul alegerilor este catastrofal
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Dec 2012   •   19:57

Senatorul PDL Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, consideră că toţi liderii PDL ar fi trebuit să demisioneze după rezultatul "catastrofal" înregistrat de partid la alegerile parlamentare, fiind timpul ca PDL să fie condus "de jos în sus, nu de sus în jos".

"Suntem la patru zile de la alegeri şi nu a avut loc nicio analiză a rezultatelor, nici la nivelul PDL Cluj, nici la nivel central. Toţi liderii ar fi trebuit să demisioneze şi să fie organizate alegeri în PDL în urma acestor rezultate catastrofale pentru noi. Aşa s-ar fi procedat într-un partid democratic, care are lideri cu coloană vertebrală. Este timpul ca PDL să fie condus de jos în sus, nu de sus în jos. Să nu ne uităm în ograda altuia, nu USL ne-a creat probleme, ci noi, prin autosuficienţă şi prin faptul că am promovat oameni care nu au condus pe nimeni şi i-am făcut şefi. Am luat să ducem în Parlament oameni din alte partide, e ca şi cum ne-am fi legat o greutate de picioare înainte de a intra în apă şi ne-am dus la fund", a spus senatorul PDL, potrivit Mediafax.

De asemenea, Hărdău a criticat şi faptul că au fost desemnaţi candidaţi mai slabi în anumite judeţe ca să poată fi aleşi liderii PDL, iar simplii membri nu au reacţionat.

"Principalii vinovaţi de rezultatul catastrofal de la alegeri suntem noi, cei din PDL, pentru lipsa de democraţie în desemnarea candidaţilor. Ce s-a întâmplat în judeţul Cluj s-a întâmplat şi în alte judeţe. Au fost desemnaţi candidaţi mai slabi, ca să poată fi aleşi liderii, iar membrii simpli nu au reacţionat. A fost dusă o campanie împotriva foştilor noştri membri şi au fost scoşi în judeţul Cluj candidaţi mult mai slabi, lucru de care nu sunt străini nici Emil Boc, nici Daniel Buda, nici Alin Tişe. Am fost la Cluj o echipă, care a ajuns să fie condusă de nişte profitori care au înmormântat PDL la nivel judeţean, ceea ce este foarte grav", a subliniat Hărdău.

Senatorul democrat-liberal Mihail Hărdău a candidat în anul 2008 pe listele PDL şi a fost ales senator, dar nu a mai candidat pentru un nou mandat la alegerile din 9 decembrie.

Hărdău a intenţionat să candideze în Colegiul 1 Camera Deputaţilor, dar conducerea filialei l-a preferat pe Adrian Papahagi, vicepreşedinte al Fundaţiei Creştin Democrate. În semn de protest faţă de această decizie, Hărdău a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca şi a rămas simplu membru al partidului.

La alegerile din 9 decembrie, Adrian Papahagi nu a fost ales deputat, colegiul în care a candidat revenindu-i lui Adrian Oros de la USL.







×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close