Antena 3 CNN Politică Ioan Rus, legătura dintre PDL și afacerea ”Stejarii”

Ioan Rus, legătura dintre PDL și afacerea ”Stejarii”

Ioan Rus, legătura dintre PDL și afacerea ”Stejarii”
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Ian 2016   •   08:33

Fostul ministrul de Interne care i-a jignit pe românii angajaţi în străinătate nu se fereşte să aibă afaceri de milioane cu adversarii lui politici sau cu afacerişti influenţi. 

 
Ioan Rus pare să fie veriga din lanţul unei afaceri extrem de profitabile, patronată de Ion Ţiriac cu girul Elenei Udrea, care beneficiază şi ea de pe urma acestui parteneriat. 
 
Jurnalul Naţional dezvăluie legătura ascunsă dintre afacerile fostului ministru al Internelor şi firmele lui Ion Ţiriac. 
 
Despre Ioan Rus se ştie deja că este patronul unei companii extrem de influente, care se ocupă cu livrarea de autoturisme de lux, cu sediul în Cluj-Napoca. 
 
Este vorba despre societatea SC RMB Inter Auto SRL, dealer de autoturisme Mercedes, implicată, ca asociat persoană juridică, în mai multe companii de profil deţinute de omul de afaceri Ion Ţiriac. 
 
Asociaţii companiei sunt două firme. SC Autosincron SRL, deţinută şi administrată de Ioan Rus, şi căsuţa poştală Vitexa Holdings Limited, cu sediul în Cipru - Nicosia, reprezentată de Octavia Malene. 
 
Octavia Malene este avocată şi administrează mai multe off-shore-uri cipriote patronate de Ion Ţiriac. Două dintre acestea deţin, din luna februarie a anului 2010, capitalul social al companiei SC Medusa Hotels International, dezvoltatorul complexului ”Stejarii”, din nordul Capitalei. 
 
Potrivit unor surse citate de Jurnalul Naţional, Octavia Malene este reprezentantul juridic al omului de afaceri Ion Ţiriac şi administratorul unui număr impresionant de căsuţe poştale deţinute de magnat în paradisurile fiscale. 
 
Aceeaşi Octavia Malene a fost şi unul dintre avocaţii fiului omului de afaceri, Ion Alexandru Ţiriac, în dosarul „Cocaina pentru VIP-uri”.
 
Ioan Rus împarte acţionariatul companiei de autoturisme RMB Inter Auto cu un off-shore cipriot, reprezentat de avocata lui Ion Ţiriac. Aceasta este şi cea care a depus, în urmă cu şase ani, documentaţia pentru construirea, în inima Pădurii Băneasa, a Complexului de Agrement „Stejarii", finanţat din fonduri europene, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus, la acea dată, de Elena Udrea.
 
La sfârşitul anului trecut, jurnaliştii de la „Jurnalul Naţional", dar şi emisiunea „Exces de putere", de la Antena 3 au dezvăluit că Ioan Rus a făcut afaceri cu magnatul căilor ferate, Călin Mitică, fostul angajator al fiicei lui Vasile Blaga. 
 
Toate acestea creionează tot mai puternic relaţia extrem de apropiată pe care fostul ministru social-democrat a avut-o cu regimul PDL - Traian Băsescu.
 

×
Subiecte în articol: Ioan Rus Ion Tiriac
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close