Antena 3 CNN Politică Iohannis: Nu exclud funcţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României

Iohannis: Nu exclud funcţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României

Iohannis: Nu exclud funcţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Feb 2013   •   16:37

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu exclude ca pe viitor să deţină funcţia de prim-ministru, poziţie pentru care l-ar susţine din nou şi liderul PNL Crin Antonescu, în opinia căruia edilul ar fi bun şi de preşedinte al României.

Întrebat dacă ia în calcul să devină premier, Iohannis a răspuns: "Nu aş exclude din capul locului o astfel de posibilitate", informează Mediafax.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat dacă îl vede pe Iohannis din nou în funcţia de prim-ministru.

"Da, fără îndoială, cu precizarea că intrarea domnului Klaus Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic, dar absolut cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legătură şi nu afectează în niciun fel intrarea domnului Iohannis în rândurile noastre susţinerea PNL pentru premierul Victor Ponta ca premier, până la capătul acestui ciclu electoral", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să sublinieze că nu se pune sub nicio formă sub semnul întrebării "contractul" din USL.

De asemenea, preşedintele liberalilor a ţinut să sublinieze că îl consideră pe Iohannis bun şi ca preşedinte al României.

"Ca să mai spulberăm dintre dubii (...) să ştiţi că eu îl consider pe domnul Iohannis bun şi de preşedinte al României, ca să nu mai aveţi dubii, sau să deschideţi două fronturi de speculaţii", le-a spus Antonescu ziariştilor.

Ulterior, el a menţionat că poate lua în calcul susţinerea lui Iohannis şi pentru o poziţie de lider al regiunii din care va face parte Sibiul.

Miercuri, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat că se înscrie în PNL. "Începând de astăzi sunt membru al PNL. Am luat hotărârea să devin membru PNL în urma invitaţiei exprimată de domnul preşedinte Crin Antonescu", a declarat Klaus Iohannis.

Antonescu, despre posibilitatea includerii lui Iohannis în conducerea PNL: Nu aş vrea să ratăm ocazia

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului. El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Klaus Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

Iohannis a fost în relaţii bune cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL, din 2004. Înaintea alegerilor locale din 2008, însă, relaţia s-a rupt, după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.

În octombrie 2009, după căderea Guvernului Boc, Klaus Iohannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier, mandatul său urmând să fie formarea un guvern care să gestioneze problemele economice urgente şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. În schimb, preşedintele Traian Băsescu l-a preferat pe consilierul BNR, Lucian Croitoru.








×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close