Antena 3 CNN Politică Johannis, primar al Sibiului cu 90% dintre voturi. Citiţi ce alte primării au mai fost câştigate din primul tur

Johannis, primar al Sibiului cu 90% dintre voturi. Citiţi ce alte primării au mai fost câştigate din primul tur

<font color=red>Johannis,</font> primar al Sibiului cu <font color=red>90%</font> dintre voturi. Citiţi ce alte primării au mai fost câştigate din primul tur
01 Iun 2008   •   23:43

În ţară, au fost victorii categorice în oraşe mari precum Sibiu, Cluj şi Timişoara. Cel mai mare scor electoral l-a obţinut primarul Sibiului, Klaus Johannis (foto), care a câştigat un nou mandat obţinând aproape 90% dintre sufragii. De altfel, înainte de publicarea sondajelor şi de închiderea urnelor, Johannis declara că este sigur că va câştiga, dar nu ştia cu ce procentaj.

Şi preşedintele PD-L Emil Boc a câştigat categoric alegerile la primăria Clujului. Potrivit exit-poll-ului realizat de Metro Media Transilvania, Emil Boc a obţinut încă o dată conducerea primăriei, cu 75,6% dintre voturi. El a fost urmat de candidatul UDMR Laszlo Attila care a obţinut doar 8,2% şi de cel de la PSD, Remus Lăpuşan, care a avut 5,3%.

Victorie clară şi la Constanţa, pentru actualul primar. Radu Mazăre a obţinut 62,8% dintre sufragii, potrivit exit-poll-ului realizat de INSOMAR şi citat de Mediafax. Mazăre i-a surclasat astfel pe Victor Manea (PNL) şi pe Dorel Onaca (PDL), care au obţinut 14,1% şi, respectiv, 11,3% dintre voturi.

Scutit de emoţiile turului al II-lea va fi şi Gheorghe Ciuhandu. Potrivit exit poll-urilor, primarul în funcţie al Timişoarei a câştigat un nou mandat, cu 59,4% din voturi. Ciuhandu le-a mulţumit tuturor celor care au ieşit la vot duminică.

Potrivit exit-poll-ului realizat de TV Oltenia, candidatul PD-L pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Craiova, Antonie Solomon, a obţinut 57% din voturi, fiind urmat de viceprimarul Gheorghe Nedelescu (PSD), care a obţinut 31 de procente.

Câştigător pare să fie şi Dorin Florea în Târgu Mureş, candidatul PD-L obţinând, conform primului exit-poll realizat vreaodată în oraş, 54,5% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Laszlo Borbely (UDMR), a obţinut 42,4%. Acesta din urmă susţine însă că alegerile au fost fraudate.

La Arad, Gheorghe Falcă de la PD-L este deja felicitat pentru un nou mandat. Candidatul PNL la Primăria municipiului Arad, Tiberiu Dekany, în prezent, viceprimar, l-a felicitat pe actualul primar care ar fi câştigat alegerile locale din primul tur de scrutin, cu circa 65% din voturi.

Liderul PD-L Neamţ, Gheorghe Ştefan, vorbeşte deja despre faptul că toate partidele trebuie să colaboreze pentru realizarea unor proiecte care să îi vizeze pe locuitorii judeţului. ?Dacă vor fi în continuare patimi, nu vom realiza nimic pentru oameni?, a declarat, pentru Rompres, Gheorghe Ştefan, care, conform sondajelor va fi reales primar în Piatra Neamţ din primul tur.

Şi la Bârlad se pare că se cunoaşte câştigătorul. Potrivit liderului judeţean al PSD, Dumitru Buzatu, Constantin Constantinescu a câştigat al doilea mandat de primar al municipiului încă din primul tur.

Potrivit cotidianului Transilvania Expres, surse din cadrul Biroului Electoral Judeţean Braşov au relatat că, raportat la primele estimări ale votului, George Scripcaru (PD-L) a câştigat un nou mandat la şefia municipalităţii, cu peste 60% din opţiunile electoratului. Aceeaşi sursă notează că fără emoţii au câştigat din primul tur primarii din Ghimbav şi Codlea, Toma Dorel (PSD) cu circa 60%, respectiv Alexandru Popa (PD-L) cu acelaşi procentaj.

Cătălin Flutur a obţinut un nou mandat de primar în Botoşani, cu un scor de 60%, fiind urmat de social democratul Costică Macaleţi şi, în mod surprinzător, de liberalul Gheorghe Sorescu, scrie Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi. Detaşat a câştigat şi Ion Lungu în Suceava. Actualul primar liberal democrat va conduce pentru încă patru ani municipiul, după ce l-a surclasat pe contracandidatul de la PSD, Ovidiu Donţu, relatează Obiectiv de Suceava.

În judeţul Olt, la Slatina, primarul Darius Vâlcov a obţinut şi el un nou mandat, încă după primul tur al alegerilor, informează Gazeta de Olt.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close