Antena 3 CNN Politică Kelemen: UDMR vrea suspendarea lui Băsescu

Kelemen: UDMR vrea suspendarea lui Băsescu

Kelemen: UDMR vrea suspendarea lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Iul 2012   •   13:03

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că există "foarte multe motive" pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

În plus, a mai spus Kelemen, UDMR ia în calcul ca parlamentarii săi să fie prezenţi în sală la votul pentru suspendare şi chiar să voteze, informează Mediafax.

"Luăm în calcul să fim prezenţi şi să votăm", a spus liderul UDMR.

Kelemen a spus că în şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale Uniunii nu s-a discutat foarte mult despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, fiincă parlamentarii UDMR nu cunosc documentul care va fi înaintat în cursul zilei de miercuri Birourilor permanente reunite.

"Nu cunoaştem conţinutul documentului şi în momentul în care vom lua cunoştinţă de acest document vom lua şi noi o decizie, de aceea nu vreau să fiu în acest moment nici foarte categoric, nici nehotărât. Eu consider că trebuie să vedem documentul şi apoi discutăm", a precizat Kelemen Hunor.

Întrebat despre ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul ar fi eliminat avizul obligatoriu pe care Curtea îl dă privind suspendarea preşedintelui, el a răspuns: "Era consultativ şi până acum, nu era obligatoriu".

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a anunţat că USL va depune la Birourile permanente reunite documentele pentru declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Nicolăescu a spus că principalele acuzaţii aduse şefului statului vor fi aflate de către presă în momentul în care cererea de suspendare va fi depusă.

Parlamentarii UDMR Marton Arpad, Laszlo Borbely şi Mate Andras Levente au fost, miercuri, în biroul de la Parlment al ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, acolo unde s-a redactat documentul privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.








×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close