Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, mesaj înaintea reuniunii informale a Consiliului European: "Trebuie să urgentăm eforturile pentru a sprijini militar Ucraina"

Klaus Iohannis, mesaj înaintea reuniunii informale a Consiliului European: "Trebuie să urgentăm eforturile pentru a sprijini militar Ucraina"

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reiterat necesitatea ca eforturile pentru sprijinul militar al Ucrainei să fie intensificate şi urgentate. De asemenea, la reuniunea informală a Consiliului European va fi analizată şi situaţia din Orientul Mijlociu.

Klaus Iohannis, mesaj înaintea reuniunii informale a Consiliului European: "Trebuie să urgentăm eforturile pentru a sprijini militar Ucraina"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   20:51

Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar și din sectorul energetic ne arată că trebuie să intensificăm și să urgentăm eforturile coordonate, la nivel european, pe palierul de sprijin militar, a transmis Klaus Iohannis, înaintea reuniunii informale a Consiliului European.

"Referitor la temele externe, vom aborda, evident, Ucraina. Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar și din sectorul energetic ne arată, încă o dată, că trebuie să intensificăm și să urgentăm eforturile coordonate, la nivel european, pe palierul de sprijin militar”, afirmă Klaus Iohannis.

El precizează că va fi analizată și situația mai amplă din Orientul Mijlociu.

"Eu voi reitera și la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul și voi reafirma angajamentul nostru față de securitatea și suveranitatea sa”, adaugă preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Iohannis precizează că membrii Consiliului European vor discuta și direcții concrete de acțiune "pentru a fi mai eficienți, mai productivi și mai competitivi”.

"Sunt soluții pe care le identificăm pentru a stimula economia europeană și da, pentru a ridica gradul de bunăstare al cetățenilor noștri europeni”, menționează președintele Iohannis.

Totodată, el precizează că miercuri va fi lansat formal procesul de definire a unui nou pact european pentru competitivitate.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close