Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Solicit DEMISIA lui Victor Ponta. Este o situaţie imposibilă pentru România

Klaus Iohannis: Solicit DEMISIA lui Victor Ponta. Este o situaţie imposibilă pentru România

Klaus Iohannis: Solicit DEMISIA lui Victor Ponta. Este o situaţie imposibilă pentru România
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2015   •   13:00
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie de presă, că solicită demisia premierului Victor Ponta, după ce acesta a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA.

"Astăzi, DNA a comunicat public că primul-ministru este invinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situaţie imposibilă pentru România. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta ", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că i-a comunicat deja premierului Victor Ponta această solicitare, într-o discuţie care a avut loc în urmă cu câteva minute, la Palatul Cotroceni.
 
 "Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute", a precizat Iohannis.

Premierul Victor Ponta a răspuns solicitării preşedintelui, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul îl poate demite.

Ponta a subliniat că respectă poziţia publică a preşedintelui, care i-a solicitat demisia din fruntea Guvernului, arătând că nu poate accepta ca un procuror DNA "să fie deasupra Parlamentului, Guvernului şi a cetăţenilor acestei ţări".

"Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!"
, a scris Victor Ponta.
 
Victor Ponta este urmărit penal pentru 19 presupuse infracţiuni, iar DNA cere avizul parlamentului pentru cea de-a 20-a. Procurorii l-au chemat pe Ponta pentru a-i aduce la cunoştinţă învinuirile fix în ziua în care PNL depune o moţiune de cenzură.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close